Aesar Addictive Acorn
VIR MVA Ch KTK-II EV-II


   
   
Klikkaa kuvaa, jotta näet sen oikeassa koossa
© Benny de Ruiter Stable
VH15-031-0163
Aesar Addictive Acorn "Diana"
syntynyt 07.02.2015, Suomi
suomalainen puoliverinen, tamma
169cm, rautias

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Aesar Warmbloods

painotuksena esteratsastus
helppo B, 160cm


VIR MVA Ch myönnetty helmikuussa 2016
KTK-II palkittu kesäkuun tilaisuudessa 2015 ( 19 + 20 + 18 + 18 = 75p )
EV-II palkittu helmikuun tilaisuudessa 2015 ( 9 + 10 + 4 + 5 + 1 + 3 = 32p )

Luonne

Diana on reheellinen ja rohkea hevonen, se kohtaa uudet ja pelottavat tilanteet ihailtavalla tyyneydellä. Tamman kanssa työskenteleminen on helppoa, koska rautias on joka tilanteessa nöyrä ja kuuliainen, eikä se haasta ihmisen auktoriteettiä. Hoitotilanteessa Diana seisoo rauhassa paikoillaan ja se nauttii saamastaan huomiosta todella paljon. Rautias myös rentoutuu tosi nopeasti, josta on hyötyä ainakin hierojalle.

Ratsastaessa Diana syttyy ja varsinkin esteillä se saattaa jopa vähän kuumua, vaikka silloinkaan se ei koskaan ole poissa hallinnasta. Tammalla on todella mukautuvainen laukka, josta saa halutessaan lyhyttä, paikoillaan polkevaa tai pitkää ja matkaavoittavaa, sekä tietysti kaikkea siltä väliltä. Diana tuntuu olevan aina kontrollissa, näyttipä se katsojan silmissä kuinka energiseltä tahansa. Askellajien laatu rautiaalla on todella hienoa, sen liikkeet ovat elastisia ja koottuja vapaillakin ohjilla. Tästä huolimatta Diana ei taivu kouluratsastuksessa helppoa b:tä pidemmälle, sillä tammalla ei yksinkertaisesti riitä kapasiteetti. Mutta estehevonen se on suvultaankin, eikä siitä olla koskaan haluttu kouluratojen balleriinaa. Maastossa rautiaan kanssa saa irroitella vapaasti, tamma itse ainakin rakastaa pitkiä ja reippaita lenkkejä, eikä siltä lopu kunto hirveän nopeasti kesken. Diana on myös hyvä retkikaveri, sillä sen voi sitoa riimunnarulla pieneenkin oksaan, eikä se yritä karata paikalta heti tilaisuuden saatuaan. Jos ratsastaja sattuu tippumaan, niin tamma pysähtyy ja odottaa, että ihminen pääsee takaisin jaloilleen ja matka jatkuu. Se ei ole koskaan lähtenyt yksin talliin ilman ratsastajaa. Diana toimii sekä yksin, että porukassa ja se sietää hyvin vieraitakin hevosia lähellään.

Kuljetus ja lastaus sujuu tältä ammattilaiselta ongelmitta, se on hyvä koppikaveri levottomallekin hevoselle, koska se ei hermostu pitkästäkään matkasta. Diana ei stressaa myöskään kilpailupaikkojen hälinästä, se juo ja syö normaalisti kovassakin treenissä ja on likimain täydellinen urheiluhevonen niin käytökseltään, kuin myös liikkeiltään.

© Heidi NSukutaulu


i. Porcelain Poland Coast KTK-II ERJ-II
swb ori rn VH14-043-0039

ii. Moon Shimmer DS
fwb ori rn VH11-031-0454

iii. Gajus Blev
iie. Rosaire (fwb 169cm rn)
ie. Porcelain Parade Solo ERJ-I
fwb tamma rn VH13-031-0311

iei. VIR MVA Ch Porcelain Praya KTK-II ERJ-I
iee. Tundra Polaris Solo ERJ-I
e. Hippie Hazelnut Solo ERJ-I EV-I
fwb tamma trn VH14-031-0493

ei. VIR MVA Ch Pink Pistachio Vegas KTK-II ERJ-I YLA1
fwb ori rn VH14-031-0384

eii. Red Wolfberry Solo KTK-I
eie. Macadamia Woods
ee. Ch Macadamia Solo ERJ-I YLA1
fwb tamma rn VH11-031-0482

eei. VIR MVA Ch Dewaal Solo ERJ-I YLA2
eee. VIR MVA Ch Camp Gros Solo ERJ-I YLA1

Isälinja: Porcelain Poland Coast - Moon Shimmer DS - Gajus Belv - Gerrold BE - Gonzalo PP9
Emälinja: Hippie Hazelnut Solo - Macadamia Solo - Camp Gros Solo - Furore NON - Millefeuille GÅ

Sukua 5 polven verran


Jälkeläiset


o. Aesar Psychedelic Pepper
suomalainen puoliverinen
synt. 15.10.2015
i. Jägermonster PB
Kilpailut

Hevonen on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa
Hevosen reaaliaikaiset pisteet ovat näkyvissä sen profiilisivulla


Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus - 2935.84 p
Nopeus ja kestävyys - 29.83p
Kuuliaisuus ja luonne - 3735.22p
Tahti ja irtonaisuus - 0.03p
Tarkkuus ja ketteryys - 0.00p

ERJ - 6671.06p (vt. 11)
KRJ - 3735.25p (vt. 7)
KERJ - 2965.67p (vt. 6)
VVJ - 3735.22p (vt. 7)


Näyttelyt

08.04.2015 NJ Shadow - 1/10 BIS2 MVA-SERT
25.04.2015 NJ Kvick - 5/12 SA
20.12.2015 NJ Shadow - 1/12 BIS3 MVA-SERT
11.01.2016 NJ Korpilampi - 3/12 irtoSERT
30.01.2016 NJ Shadow - 1/12 BIS2 MVA-SERT
Päiväkirja


Dianan historia, kirjoittanut Sonja.P
Olin hetken aikaa etsiskellyt jo vähän valmiimpaa suomalaista puoliveritammaa lähinnä siitoskäyttöä varten. Kuin tilauksesta törmäsin Aesar Warmbloodsin ilmoitukseen tallin lopetusmyynnistä ja ilmoitusta selatessani iskin silmäni Aesar Addictive Acorniin, joka oli myös Aesarin kasvatteja. Tammalla oli entuudestaan yksi jälkeläinen ja se oli palkittu niin ulkonäöstään kuin hyppykyvystään. Esteradoilla taitonsa jo näyttänyt tamma sopi suunnitelmaani kuin nakutettu, joten päätin tehdä tammasta tarjouksen ja suuntasin katsomaan tätä rautiasta ilmestystä ihan paikan päälle asti. Dianaksi kutsuttu tamma vetosi lempeydellään ja lähdinkin Aesarista hieman täydmmällä trailerilla kuin sinne tullessani, tarjoukseni oli hyväksytty ja Dina oli nyt minun omistuksessani.


23.06.2017 - Päiväkirjamerkintä / Juhannusvaellus / kirjoittanut Sonja.P
Perinteinen juhannusvaellus oli ollut tallin henkilökunnan ykköspuheenaihe jo reilun viikon päivät. Koko poppoota sai harvoin samaan aikaan yhteen paikkaan ja vielä harvemmin kyseessä oli pelkkä hauskanpito ahkeran työnteon sijaan. Senpä takia pari kertaa vuoteen tällaisten merkkipäivien kunniaksi oli hyvä pitää pieniä vaellusretkiä maastossa, työilmapiiri kohenee huomattavasti ja kun ihmiset voivat hyvin työkin sujuu mallikkaammin. Tänäänkin astelin talliin tavanomaisesti hivenen myöhässä sovitusta, paperityöt olivat taas vieneet mennessään, mutta onnistuin siitäkin huolimatta jättämään työhuoneen tietokoneen, vaihtamaan ratsastusvaatteisiin ja suuntaamaan tallirakennukselle.

Tallipiha oli jo pullollaan iloista puheensorinaa ja saatoin aistia lämpimässä auringonpaisteessa kaikkien innostuksen tulevasta retkestä läheisen järven laavulle, mahdollisesti osa uskaltautuisi uittamaan hevosiakin. "Hei Sonja sä olet vihdoin täällä! Rami haki jo Dinan tarhasta suo varten", Sweetietä parhaillaan harjaava Gina huikkasi. Odotetustikin nainen havahtui paikalle saapuneeseen lisävahvistukseen ensimmäisenä. Tervehdin kaikkia tasapuolisesti hymyillen ja kiitin Ramiakin suunnatessani katseeni rautiaaseen tammaan, jonka olin aiemmin ostanut Aesarin lopetusmyynnistä. Tamma oli kilpailunsa jo kilpaillut, mutta siitostammaa olinkin etsimässä, joten se sopi minulle paremmin kuin hyvin. Kaiken huipuksi tamma oli luonteeltaan oikea helmi, joten ei se ainakaan tallitöiden tekoa hidastanut ja toisi varmasti sopivasti lauhkeutta parin tallin orin jälkikasvuun... Ajatusteni harhaillessa hevoset alkoivat pikkuhiljaa olla kaikki harjattuna ja varustettuna, joten joukkiomme kiipesi satuloihin ja suuntasi kulkunsa metsän suopeaan varjoon.

Diana vaikutti virkeältä ja se tutkiskeli uteliaana ympäristöään kun lähestyimme järvenrantaa pitkin ohjin. Laavulle vievä metsäpolku seurailisi hetken aikaa järven rantaa ja päättyisi sitten lopulta laavulle, jossa meidän oli tarkoitus pysähtyä ja syödä lounasta. Irrotimme hevosten kuolaimet, sidoimme ne riimuista puihin, löysäsimme satulavöitä ja annoimme niillekin rauhan tutkiskella ympäristöään ja halutessaan syödä ruohoa tai lähimpien puiden oksia. Tästä tulisi varmasti rattoisa päivä.

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse