Ch Haywood SVA KTK-II


 
Klikkaa kuvaa, jotta näet sen oikeassa koossa.
© Suomen Hippos - kuvapankki.VH06-017-4219
Haywood SVA "Wrodo"
syntynyt 13.11.2008, Suomi
shetlanninponi, ori
101cm, rautias ()

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Sointuva

painotuksena kouluratsastus
Helppo B, 50cm


All-Sim Evaluation Station: Silver Premium (87%)

KTK-II palkittu ponikantakirjan helmikuun tilaisuudessa 2017 ( 18 + 18 + 18 + 18 = 72p )

Ch arvonimi myönnetty 2.10.2017täyttänyt 3 vuotta 06.04.2009

Luonne

Yleisesti katsottuna Haywood SVA eli tutummin Wrodo, on seurallinen ja mukava pikku mies, jolla on kuitenkin omat kujeensa, jotka eivät aina ole kaikkien mielestä siitä hauskimmasta päästä. Se ei kuitenkaan ole järin mielikuvituksellinen poni, joten yleensä jo parin kuukauden jälkeen oppii tuntemaan suunnilleen jo pelkästään korvien asennosta sen, mitä sillä on mielessään.

Talutus sujuu ongelmitta, jo nuorena Wrodo osasi kävellä kiltisti taluttajansa vieressä, eikä tässä asiassa ole vielä saanut niin sanottua yliotetta. Se ei ihmeempiä pokkuroi, vaikka se talutettaisiin tammankin ohitse, eivätkä moottoriajoneuvotkaan tuota ongelmia.

Hoito toimenpiteet sujuvat sutjakkaasti, kunhan muistaa, ettei karsinan liukuovea kannata jättää niin paljon auki, että pikku mies pääsee pujahtamaan sen raosta karkusalle ja muistaa myös olla kokoajan varuillaan ori on kuitenkin aina ori. Kavioiden puhdistuksessa ei ole sen kummempia ongelmia, kunhan homman hoitaa nopeasti, eikä jää erikseen poistamaan jokaista hiekan murua, sillä tällöin Wrodon jalka saattaa väsyä ja se yrittää laskea sitä maahan, ihmisen vastustelusta huolimatta. Eläin lääkäreistä se ei erityisemmin pidä, mutta antaa näiden kuitenkin hoitaa tehtävänsä loppuun. Kengittäjät sen sijaan menevät, sillä ori haluaa liian pitkistä kavioista ehdottomasti eroon.

Satulan kanssa ei myöskään mitään ihmeellisempää ongelmaa sitten olekaan, ori ei liikehdi satulaa selkään nostettaessa, mutta saattaa puraista tai potkaista, kun satulavyötä kiristetään. Onhan se ymmärrettävää, eihän kukaan pidä vöiden kiristelystä. Suitset menevät päähän mukinoitta, mutta ei poika kuitenkaan suutaan automaattisesti avaa, mutta helposti ne suuhun kuitenkin loppu peleissä päätyvät.

Sitä voi hyvinkin talutella lähimaastossa, melko pitkänkin lenkin, kunhan muistaa pitää mielessään, että ori saattaa pillastua, jos tielle hyppää esimerkiksi rusakko tai hirvi. Jos Wrodoa taluttelee metsässä, kannattaa myös antaa sen syödä rauhassa ruohoa aina välillä ja jäädä tiirailemaan, mitä ympärillä tapahtuu, niin se ei ala turhan paljon nykiä.

Selkään nousu sujuu ongelmitta. Pojalla ei ole tapana tehdä siitä sen suurempaa numeroa ja sen selkään nousu tai jalustimien säätö sujuu helposti ihan yksikseenkin, sillä se ei lähde ”enne ratsastajaa” liikkeelle, vaan odottaa selässä istuvan ihmisen merkkiä, vaikka mikä olisi.

Haywood SVA:lla on melko helppo ratsastaa, mutta tarvitsee kuitenkin päättäväisen ja kokeneen ratsastajan, joka osaa antaa avut selvästi niin, että poni tietää mitä tekee. Pikku mies yrittää miellyttää ratsastajaansa kaikin mahdollisin keinoin, mutta ei aina ymmärrä, mitä ratsastaja haluaa sen tekevän, jolloin se saattaa hermostua ja tehdä muutaman pukin. Koska pojun miellyttävyyden halu on niin valtava, se on painotettu kouluratsastukseen, jossa se pääseekin oikeuksiinsa. Toisinaan se on turhan laiska, joten tarvitsee vähintään kannukset. Pikku hevosemme käynti on pehmeää ja siinä on helppo istua, mutta ravi onkin sitten hiukan töksähtelevää, jos siihen ei saa kunnon tempoa, tällöin alas ei ole kovinkaan mukava istua. Laukka on pitkä askeleista, pehmeää ja vauhdikasta, ainakin ponin kokoon nähden.

Esteratsastus ei olekaan niin helppo, ainakaan Wrodon kanssa. Jos ratsastaja ei saa tuntumaa säilytettyä hyppyyn asti, se saattaakin pujahtaa äkkiä esteestä ohi, jolloin ratsastaja saattaa pudota, jos tämä ei ole varuillaan. Useimmiten se yrittää hidastaa ennen sarjaesteitä, oksereita, viuhkoja tai muita vastaavia esteitä, mutta menee kyllä oli, jos tarpeeksi kovasti kannustaa eteenpäin, mutta jos asialle ei tee mitään, se saattaa kieltäytyä hyppäämästä tai mennä esteestä ohi. Näistä syistä johtuen, ponia käytetäänkin enimmäkseen kouluratsastuksessa ja esteratsastus kilpailut jätetään siitä tosissaan pitäville hevosille.

Maastotilusta Wrodo pitää myös erityisen paljon. Siksi sitä käytetäänkin pari kertaa viikossa maastolenkeillä, sillä siellä se rauhoittuu ja rentoutuu, sekä saa tietysti viilettää villisti laukka suorilla. Maastoesteet eivät kuitenkaan ole tämän pojan heiniä, sillä usein se kieltäytyy, eikä mene esteestä yli ”kirveelläkään”.

Ori ei ihmeemmin kisoissa herpaannu, se käyttäytyy lähes täysin normaalisti, mutta saattaa hirnua tammojen perään hiukan tavallista enemmän, jos niitä sattuu olemaan paljon mukana.

Sukutaulu


i. All Black
she ori krj VH04-017-3202

ii. All Another Day
she ori krj evm

iii. First Who Loves Me
iie. All Lights
ie. Weel of Morality
she tamma krj evm

iei. Morality Black Munts
iee. Fantastic Red
e. Beautriu
shet tamma rt VH03-017-4479

ei. Good of Marshfield
she ori rt evm

eii. The Taste of Victory
eie. Mitten
ee. Elizabeth X
she tamma rt evm

eei. Don Juan
eee. Aeronwen


Sukua 1 polven verran.


Wrodon isä All Black eli Aatu, on kirjava, 101cm korkuinen, shetlanninponi ori. Se syntyi 1.8.2007 hyppää 60cm rataesteitä, 60cm metsäesteitä, kouluratsastuksessa on tasoltaan helppo b, raveissa ennätyksiä ovat; 2.10,5ly, 2.11,6aly ja 2.24,0mly. Poika on menestynyt hyvin raveissa, esteilläkin on muutamia sijoituksia tullut ja villeistä näyttelyistä on saanut hyviä sijoja, kuitenaan palkintoja tai arvonimiä se ei ole saanut. Jälkeläisiä sillä on 4, joille ei ainakaan vielä ole yhtään menestystä saatu.

Aatun isä, (eli Wrodon isän isä) All Another Day, tutummin Aano, on 102 senttinen shetlanninponi-ori. Se hyppii 50 senttiä metsässä, mutta rataesteillä 60 senttiä. Kouluratsastustasoltaan Aano menee helppoa beetä. Isänsä tapaan Aano on hyvä kouluratsu, mutta se myös hyppi suhteellisen hyvin kokoonsa. Väriltään Aano on tummanrautias. Jälkeläisiä Aano on saanut jo huimat 6 kappaletta, mukaan laskettuna Aatu.

Aanon isä, (eli Wrodon isän, isän isä) First Who Loves Me, eli First, oli 104 senttinen shetlanninponi-ori. Se omisti mustan karvan, mutta kuoli 16 vuoden iässä. Rataesteillä First hyppi todella hyvin, ja korkealle, mutta myös kuluratsastuspuoli sujui hyvin. Se eli suurimman osan elämäänsä naapurimaassamme ruotsissa, mutta eläkkeelle päästyään First muutti suomeen.

Aanon emä, (eli Wrodon isän, isän emä) All Lights eli Alli, oli hyvin kaunis, ja nuorekas shetlanninponi-tamma. Se oli juuri ja juuri shetlanninponien säkärajan, 107 senttiä. Väriltään se oli Rautias, ja se omisti pienen tähden otsallaan. Jaloissaan se käytti vuohissukkia takasissaan. Kouluratsastus oli Allin lempilaji ratsastuksessa, ja se kilpailikin korkeilla tasoilla shetlanninponeihin verrattuna. Esteillä tamma oli suorastaan surkea, eikä se korkeita hyppinytkään.

Aatun emä, (eli Wrodon isän emä) Mora, virallisemmin Wheel of Morality, on tavallinen shetlanninponi-tamma, joka enimmäkseen kisasi raveissa. Sillä ei koskaan olla ratstettu, joten se ei ole osallistunutkaan koulu- tai estekisoihin. Raveissa tamma ei mitenkään kovin hyvin sijoittunut nuorempana, ja nykyään Mora onkin ratsu-poni. Varsoja Moralla on kaksi kappaletta. Väriltään tamma on kimo, ja senttejä on kertynyt 100.

Moran isä (eli Wrodon isän, emän isä) Morality Black Mounts eli Blackie, on 103 senttinen shetukka-ruuna. Se astui oriaikanaan monia tammoja, mutta kaikista varsoista ei ole tietoa. Väriltään Blackie on musta nimensä mukaisesti, ja senttejä orilla on 104. Se kisasi koulutasolla helppo bee, ja hyppi jopa 60 senttiä sekä rataesteillä, että metsäesteillä. Se kisasi Esteluokissa, ja sijoittui joissakin kisoissaan suht mukavasti.

Moran emä (eli Wrodon isän, emän emä) Fantastic Red, tutummin Redi, oli rautiaankirjava shetlanninponi-tamma. Koululuokissa se kisasi tasoa helppo cee, ja esteitä se meni ratana 60 senttiä, metsässä 50 enttiä. Itse Redi oli 105 senttiä. Kisoissa se ei niinkään sijoittunut, sillä tamma kisasi eniten näyttelyissä. Nykyään eläviä varsoja on vain kolme, ja 4 on kuollut.

Wrodon emä Beautriu eli Bea, on rautias, 102cm korkea, shetlanninponi tamma. Se syntyi 28.3.2007, hyppää 50cm rataesteitä, 40cm maastesteitä, kouluratsastuksessa taso on helppo a. Menestystä tamma on saanut ihan kiitettävästi, kuitenkaan arvonimiä tai palkintoja se ei ole saanut. .Jälkeläisiä neidillä on neljä, joista puolet ovat jo menestystä saaneet, loput eivät vielä ole siinä iässä, että voisivat kisa kentät vallita.

Bean isä (eli Wrodon emän isä) Good of Marshfield, aka Gom, on 105 senttiä korkea shetlanninponi-ori. Väriltään se on rautias, ja se omistaa läsin sekä joka jalassa olevat puolisukat. Iästä ei olla varmoja, samoin varsoistakaan. Arvonimiä tai palkintoja Gom on saanut parisen kappaletta. Koulutaso on helppo a, ja se hyppää sekä metsässä että radalla 50 senttiä.

Bean emä (eli Wrodon emän emä) Elizabeth X, aka Elli on hiirakko, 106 senttiä korkea shetlanninponi-tamma. Varsoja tammalla on 4, ja Bea on niistä toiseksi viimeisin. Kisoissa Elli menestyy hyvin, ja kovaa vauhtia. Kouluratsastus-painotukseen tarvitaan hyvä koulutaso, Ja Elli meneekin jopa keskivaikeaa ceetä. Esteitä tamma ei mene niin hyvin, rataesteitä 50 senttiä, metsäesteitä vain 40 senttiä.

Gomin isä (eli Wrodon emän, isän isä) The Taste of Victory, eli Vici oli musta shetlanninponi-ori, joka osasi temput kuin temput. Se omisti lyhdyn, jota se kantoi ylväästi päässään. Jaloissaan sillä oli takasissa korkeat sukat. Tammoja ori astui ties kuinka monta, mutta varsoja on noin 19. Oria käytettiin jalostukseen, sekä yleisratsuna. Metsäesteitä se hyppi jopa 60 senttiä, rataesteitä samoin. Koulua se meni helppoa aata. Kisakentillä oria ei paljoa nähty, mutta näyttelyissä jonkun verran. Arvonimiä se ei haalinut kuin pari koko elämänsä aikana.

Gomin emä (eli Wrodon emän, isän emä) oli nimeltänsä Mitten, ja sitä kutsuttiin nimellä Mitte. Se oli vain 98 senttiä, mutta hyvin sisukas pakkaus. Se oli väriltänsä rautias shetukka-tamma. Mitte oli oikea hurmuri näyttelyissään, ja koulukisoistakin tuli pari hyvää sjoitusta. Koulutasoltaan tamma menee keskivaikeaa ceetä, ja esteillä vain 50 senttiä niin maastossa kuin radoilla.

Ellin isä (eli Wrodon emän, emän isä) Don Juan eli tutummin Juku, oli 101 senttinen shetlanninponiori, joka oli väriltään rautias. Koulutasoltaan se meni helppoa beetä, ja se hyppi 60 senttiä niin kentällä kuin maastossakin. Sijoituksia ori sai jos jonkinmoisia. Tammoja ori astui vain pari, joten varsojakin on hyvin vähän.

Ellin emä (eli Wrodon emän, emän emä) Aeronwen, tutummin Wena, oli heleä shetlanninponi-tamma. Siitä ei ruutia puutu, vaikka se on melko pieni. Vain 99 senttiä korkea. Väriltään se oli rautias, ja sillä oli kahdet puoli sukat oikeassa takasessa, ja vasemmassa etusessa. Koulutasoltaan se meni helppoa aata, ja esteitä se hyppi 60 senttiä. Varsoja Wenalla oli 5 kappaletta.

Emä ja isä © Sonja.P
Loput © Karkki C/Juippi

Jälkeläiset

27.03.2010 o.Kris-Emil KH (e. Super's Mini-Inka)
23.6.2010 o.Wordo Gari KH (e. Sinhoulyn Vebl v.d. Jewel)

Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa.


Kilpailut

Näkyvissä vain sijoitukset. Porrastettujen sijoitukset ja pisteet päivittyvät profiilisivulle.
Sijoituksia KRJ 62, VVJ 24.


Kouluratsastus

28.04.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 2/23
01.05.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 2/23
09.05.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 2/13
10.05.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 1/13
12.05.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 3/13
14.05.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 3/13
17.05.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 1/13
15.05.2009 - Mistake - KRJ - Helppo B - 4/50
05.08.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 4/31
07.08.2009 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 5/31
24.10.2010 - Biscuit Ponies - KRJ - Helppo C - 7/100
30.10.2010 - Cheval Delamer - KRJ - Helppo B - 6/50
17.12.2010 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 3/40
17.12.2010 - Terhakka - KRJ - Helppo C - 6/50
14.12.2010 - Terhakka - KRJ - Helppo C - 4/50
20.12.2010 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 5/40
21.12.2010 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 1/40
23.12.2010 - Fiktio - KRJ - Helppo C - 3/60
29.12.2010 - Fiktio - KRJ - Helppo C - 3/60
31.12.2010 - Fiktio - KRJ - Helppo C - 2/60
02.07.2012 - Diega Ponies - KRJ - Helppo B - 5/40
03.07.2012 - Diega Ponies - KRJ - Helppo B - 2/40
03.07.2012 - Viikerlä - KRJ - Helppo C - 3/50
03.07.2012 - Marike - KRJ - Helppo B - 4/60
03.07.2012 - Marike - KRJ - Helppo B - 7/59
04.07.2012 - Marike - KRJ - Helppo B - 1/60
05.07.2012 - Diega Ponies - KRJ - Helppo B - 3/40
06.07.2012 - Marike - KRJ - Helppo B - 7/59
07.07.2012 - Marike - KRJ - Helppo B - 3/60
08.07.2012 - Fiktio - KRJ - Helppo C - 4/60
12.07.2012 - Fiktio - KRJ - Helppo C - 2/60

20.02.2016 - Fiktio - KRJ - Helppo B - 2/40
23.02.2016 - Fiktio - KRJ - Helppo B - 3/40
25.02.2016 - Fiktio - KRJ - Helppo B - 3/40
20.03.2016 - Härdelli - KRJ - Helppo B - 3/30
21.03.2016 - Härdelli - KRJ - Helppo B - 4/30
21.03.2016 - Härdelli - KRJ - Helppo B - 2/30
23.03.2016 - Härdelli - KRJ - Helppo B - 3/30
27.03.2016 - Härdelli - KRJ - Helppo B - 4/30
28.03.2016 - Härdelli - KRJ - Helppo B - 5/30
07.03.2016 - Mörkövaara - KRJ - Helppo C - 5/50
10.03.2016 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 5/50
23.02.2016 - Kultahuisku - KRJ - Helppo B - 4/30
24.02.2016 - Coedwig Welsh - KRJ - Helppo B - 4/38
25.02.2016 - Coedwig Welsh - KRJ - Helppo C - 3/45
28.02.2016 - Spiros Stable - KRJ - Helppo B - 1/40
29.02.2016 - Spiros Stable - KRJ - Helppo B - 4/40
05.03.2016 - Ruuti - KRJ - Helppo B - 4/30
05.03.2016 - Március - KRJ - Helppo B - 5/28
07.03.2016 - Március - KRJ - Helppo B - 4/28
07.03.2016 - Fiktio - KRJ - Helppo B - 3/40
08.03.2016 - Fiktio - KRJ - Helppo C - 6/40
08.03.2016 - Március - KRJ - Helppo B - 5/28
08.03.2016 - Március - KRJ - Helppo B - 4/28
09.03.2016 - Ruuti - KRJ - Helppo B - 4/30
10.03.2016 - Fiktio - KRJ - Helppo B - 3/40
11.03.2016 - Härdelli/a> - KRJ - Helppo B - 4/30
13.03.2016 -
Härdelli/a> - KRJ - Helppo B - 5/30
19.03.2016 -
Härdelli/a> - KRJ - Helppo B - 2/30
22.03.2016 -
Mörkövaara - KRJ - Helppo C - 1/50
23.03.2016 - Mörkövaara - KRJ - Helppo C - 6/50
25.03.2016 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 3/50
29.03.2016 - Mörkövaara - KRJ - Helppo B - 2/50


Valjakkoajo

25.02.2016 - Härdelli - VVJ - Vaativa yhdistetty - 1/30
02.03.2016 - Mörkövaara - VVJ - Vaativa yhdistetty - 4/40
04.03.2016 - Mörkövaara - VVJ - Vaativa yhdistetty - 2/40
06.03.2016 - Mörkövaara - VVJ - Vaativa yhdistetty - 2/40
19.03.2016 - Fiktio - VVJ - Vaativa yhdistetty - 5/30
08.04.2016 - Kultahuisku - VVJ - Vaativa yhdistetty - 5/30
13.04.2016 - Wyat Shetlands - VVJ - Vaativa yhdistetty - 5/40
15.04.2016 - Mörkövaara - VVJ - Noviisi yhdistetty - 3/30
15.04.2016 - Wyat Shetlands - VVJ - Vaativa yhdistetty - 3/40
17.04.2016 - Wyat Shetlands - VVJ - Vaativa yhdistetty - 5/40
18.04.2016 - Wyat Shetlands - VVJ - Vaativa yhdistetty - 1/40
19.04.2016 - Wyat Shetlands - VVJ - Vaativa yhdistetty - 6/40
20.04.2016 - Wyat Shetlands - VVJ - Vaativa yhdistetty - 1/40
22.04.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 3/23
24.04.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 4/23
26.04.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 3/23
03.05.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 4/23
04.05.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 2/23
05.05.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 3/23
09.05.2016 - Breandan - VVJ - Vaativa yhdistetty - 2/23
10.05.2016 - Vanima - VVJ - Vaativa yhdistetty - 4/30
11.05.2016 - Vanima - VVJ - Vaativa yhdistetty - 2/30
14.05.2016 - Metsovaara - VVJ - Vaativa yhdistetty - 4/25
16.05.2016 - Metsovaara - VVJ - Vaativa yhdistetty - 3/25
17.05.2016 - Metsovaara - VVJ - Vaativa yhdistetty - 2/25

Päiväkirja

23.07.2016, kouluvalmennus, Elise & Wrodo, valmentajana miivi
Olin jo toista kertaa valmentamassa shetlanninponiori Wrodoa. Myös tällä kertaa lajinamme oli kouluratsastus, ja valmennuksen aiheeksi olin suunnitellut vastalaukkaa kiemurauralla, ja ponin omistajan Sonjan kanssa puhuessamme nainen oli sanonut aiheen sopivan Eliselle ja ponille ilomielin. Olin saapunut paikalle ratsukon vielä lämmitellessä, ja seurailin rauhassa ratsukon työskentelyä. Wrodo kulki eteenpäin ja yritti selvästi miellyttää ratsastajaansa kaikin tavoin, mutta aina Elisen avut eivät menneet täysin perille oria varten. "Aloitellaan tehtävää", huikkasin ratsukolle heidän työskentelynsä näyttäessä hyvältä. Alussa vastalaukkatehtävä oli hieman tasapainon hakemista, mutta jo suhteellisen nopeasti se alkoi onnistua. Kertaakaan Wrodo ei alkanut itse vaihtaa laukkaa, vaan ennemminkin haki tasapainoa rikkoen hieman laukan tahdin. Suoritusta oli helppo alkaa työstämään siitä, ja loppuvalmennuksesta ratsukon työskentelyssä ei ollut enää mitään huomautettavaa. "Ja ravaile hetki keventäen, sitten voit siirtää orin käyntiin", päätin valmennuksen.

25.06.2016, kouluvalmennus, Elise & Wrodo, valmentajana Gabi
Saavuin kentälle Elisen ja Wrodon kanssa samaan aikaan. Tänään treenaamme pysähdyksiä, perustuksia ja pohkeenväistöjä. Aluksi kuitenkin aloitimme pitkin ohjin kävelyllä, jonka jälkeen huolellisella verryttelyllä ensin ravissa, jonka jälkeen laukassa. Ratsukko teki runsaasti ympyröitä ja taivutuksia. Pian Wrodo vaikuttikin vetreältä ja pääsimme aloittamaan pysähdyksillä. Ensin pysähdyttiin käynnissä. Wrodo ei olisi aluksi malttanut pysyä paikoillaan, mutta Elise näytti kuka määrää ja lopulta ori pysyi paikoillaan hienosti. Seuraavaksi otimme vielä pysähdyksiä ravissa, jonka jälkeen oli peruutuksen vuoro. Harjoitusta teimme käynnissä ja pyrimme saamaan siistin, suoran peruutuksen. Tässä osiossa Wrodo oli oikein erinomainen ja pääsimme viimeiseen harjoitukseen eli väistöihin. Ratsukko teki muutamat väistöt kumpaankin suuntaan, onnistuen hienosti. Hyvän suorituksen päätteeksi ratsukko pääsi loppu verryttelyiden pariin itsenäisesti.

08.06.2016, kouluvalmennus, Elise & Wrodo, valmentajana miivi
Tänään olin saapunut valmentamaan pientä shetlanninponiori Wrodoa ja orin ratsastajaa Eliseä heidän kotitallilleen, Kultahuiskuun. Lajinamme olisi kouluratsastus, ja päivän tehtäväksi olin näin etukäteen suunnitellut pohkeenväistöjä. Saapuessani paikalle valmennettavani olivatkin jo lämmittelemässä, näin aurinkoisen ja kauniin sään innoittamana kentällä. Elise ravaili orilla alkuraveja, ja pian hän pääsi siirtämään ratsunsa jo laukkaan. Laukat sujuivat hyvin molempiin suuntiin, pistin merkille. "Aloitellaan päivän tehtävää. Näin yleisestä tavasta poiketen aloitetaan ravipohkeenväistöillä, ne sujuvat yleensä paremmin kuin käyntiväistöt. Sitten voidaan siirtyä vasta käyntiväistöihin", ohjeistin. Laukkaa ratsukko sai tehtäväänsä mukaan siirtymällä heti takaisin uralle väistöjen jälkeen päästyään laukkaan ja laukkaamalla pitkän sivun loppuun ja siirtämällä raviin C- tai L-kirjaimissa. Tehtävä sujui hyvin jo heti alkuunsa ravissa, Elise antoi ponilleen selkeät ohjeet ja pieni, eteenpäin pienillä askelillaan kipittävä poni noudatti niitä parhaansa mukaan. Tehtävä sujui myös käynnissä ihan hyvin, joskin hommaan kiinni pääsemisessä kesti siinä hiukan kauemmin kuin ravissa, ja Wrodo meinasi taipua väistön suuntaan Elisen antamasta, vahvasta tuesta huolimatta. Ristiaskeleet olivat kuitenkin hyviä, ja kun myös taipuminen väärään suuntaan oltiin saatu hoidettua, sai ratsukko minulta runsaat kehut. "Hyvä! Anna Wrodolle nyt pitkät ohjat ja käyntiä, käydään läpi vähän tätä valmennusta", aloitin palautteen antamisen.

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse