Livin’ la Vida Loca 5318


   
     
Klikkaa kuvaa, jotta näet sen oikeassa koossa
© HW FarmVH17-031-0144
Livin’ la Vida Loca 5318 "Vivie"
syntynyt 01.12.2016, Suomi
suomalainen puoliverinen, tamma
161cm, musta (Ee/aa)

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Serellenders

painotuksena kouluratsastus
grand prix, 80cm


täyttänyt 8 vuotta 01.03.2017

Luonne

Lina on hyvin nätti tamma, jota voisi helposti sanoa puoliveristen aateliseksi. Ensivaikutelmaltaan tamma on hyvin korrekti ja hillitty, joka tutkailee ympäristöään varovaisen arvokkaan oloisena. Vieraiden ihmisten seurassa tamma on hyväkäytöksinen eläin, mutta sen oman ihmisensä seurassa voisi Linan sanoe olevan jopa ponimaisen riiviömäinen kiusankappale joka herkeämättä keksii vaikka mitä ihmisensä pään menoksi. Lina on osaava kouluratsu, jolla riittää lahjoja hyvin pitkälle ja sen vuoksi saakin pahimmat oikkunsa anteeksi. Tamman kanssa ei kahta samanlaista päivää osu kohdalle, sen voin taata.

Hoitotilanteet Linan kanssa ovat aina yhtä mutkikkaita ja yllätyksiä täynnä. Tamma on varsin kekseliäs eläin ja osaa ajoittaa oikkunsa juuri pahimpiin tilanteisiin. Tällöin helpoimmalla pääsee kun hoitaa tamman käytävällä ja jättää tammalle mahdollisimman pieni liikkumisvara. Lina ei arastele mitään, mutta toisinaan ihana tamma saattaa keksiä että jalkoihin koskeminen on yhtä syöpää. Tälläisissä tilanteissa on vain oltava kärsivällinen eikä pidä missään nimessä luovuttaa. Tammaa taluttaessa on naru pidettävä aina lyhyenä ja ehdottomasti pidettävä tiukka komento. Lina reagoi herkästi kaikkeen vähänkin poikkeavaan, esimerkiksi rapiseviin oksiin, tuuleen, muihin ihmisiin tai hevosiin, josta syystä tamma pomppaa helposti sivulta toiselle tai pahimmassa tapauksessa jopa koittaa nousta pystyyn, etenkin löysällä narulla. Tammaa saa aika ajoittain muistuttaa kumpi määrää. Lina nöyrtyy aina hetkeksi kunnon karjaisulla joten hoitajan ei pidä pelätä korottaa ääntä. Kengittäjä- ja eläinlääkärireissut sujuvat aina mallikelpoisesti. Lina on aina olevinaan niin kiltti ja hyväkäytöksinen josta syystä ne tilanteet sujuvat tamman kanssa aina mutkitta.

Lina on onneksi helpompi ratsu kuin mitä maasta käsiteltäessä. Tamma on herkkä ratsu, joka toimii hyvin pienillä avuilla. Karkeita tai epämääräisiä apuja Lina katsoo kieroon ja protestina saattaa helpostikin heittää ratsastajan selästä, tai ainakin yrittää. Tammaa on ratsastettava silkkihansikkain jos haluaa tehdä jotain oikein. Lina on aivan mahtava ratsu oikealla ratsastajalla, jolla on erinomainen työmotivaatio ja nauttii haasteista. Lina on kuin tehty kouluradoille ja tamma onkin yksiä lahjakkaimpia kouluratsuja, jolla riittää potentiaalia hyvin pitkälle. Kun hevosella ja ratsastajalla sujuu yhteistyö, on kaksikko aivan mahtava paripaljakko johon ei edes parhaimmilla valmentajilla ole mitään kielteistä sanottavaa.

Kisamatkan tamman kanssa ovat lyhyesti sanottuna helppoja. Tamma on helppo kisakumppani, joka käyttäytyy kisapaikalla ammattimaisen tyyneesti. Lina käyttäytyy aina kisamatkoilla rauhallisesti ollen oikeasti muka mitä hyvätapaisin ja täydellisin hevonen. Tosin kukaan ei ikinä valita siitä kisamatkoilla, käyttäytyisipä kotona yhtä hyvin. Linalla on aina mieli korkealla ja nauttii todella päästessään esiintymään kouluradalle.

© HM

Sukutaulu


i. Silbers Bailando
hann ori m VH16-011-0084

ii. Bardolino
hann ori m VH15-011-0177

iii. Barbados
iie. Aubergine
ie. Tosca
hann tamma rt VH15-011-0173

iei. Tšaikovski
iee. Monday Mood
e. Adalmina Wolf
fwb tamma rnkm VH15-031-1262

ei. Newster ox KTK-II
ox ori rnkm VH01-003-6302

eii. New Sorrier ox
eie. Gisler ox
ee. Amarillide
unire tamma rn

eei. Magico
eee. Abdyia

Isälinja: Silbers Bailando - Bardolino // Emälinja: Adalmina Wolf - Amarillide

Sukua 2 polven verran


Jälkeläiset


o. EC Shadowdancer
suomalainen puoliverinen
synt. 01.07.2017
i. Chostbash Spider


Kilpailut

Näkyvissä vain sijoitukset
Porrastettujen sijoitukset ja pisteet päivittyvät profiilisivulle


Kouluratsastus - KRJ 4

04.06.2017 KRJ - Grand Prix - Kultahuisku - 3/42
12.06.2017 KRJ - Grand Prix - Kultahuisku - 3/42
13.06.2017 KRJ - Grand Prix - Kultahuisku - 1/42
17.06.2017 KRJ - Grand Prix - Kultahuisku - 6/42

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse