Regalia of Honey


 
     VH14-031-0913
Regalia of Honey "Alia"
syntynyt 17.08.2014, Suomi
suomalainen puoliverinen, tamma
165cm, tummanruunikko (EE/AA)

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Viivuska, Wiherkangas

painotuksena kouluratsastus
grand prix, 80cm

KRJ-I palkittu huhtikuun 2018 tilaisuudessa
(8 + 40 + 25 + 20 + 12 = 105 p.)täyttänyt 8 vuotta 26.04.2015Alia on luonteeltaan superinnokas tamma, joka ei milloinkaan malttaisi pysyä paikoillaan. Siitä huolimatta tammalta ei puutu yhteistyöhalukkuutta vaan se työskentelee mielellään kaikenlaisten tehtävien parissa ja onkin aina innoissaan lähdössä töihin. Tammaa harjatessa voikin usein huomata sen käyttäytyvän melko levottomasti, jos sen kanssa ei puuhaile kokoajan ja esimerkiksi varusteita hakiessa se usein pyörii ja hyörii tai kiinni ollessaan steppailee ja kuopii, se haluaisi jo päästä lähtemään treeniin ihmisensä kanssa. Kunhan ajoittain ilmenevä levottomuus unohdetaan, voidaan kuitenkin todeta tamman olevan kaikin puolin kiltti käsiteltävä niin tallissa kuin sen ulkopuolellakin.

Tältä tammalta löytyy ratsastettaessa myös tarpeeksi nöyryyttä ja herkkyyttä kouluratsun uralle. Oikean ratsastajan alla sen potentiaali pääseekin loistoonsa ja varsinkin kisaradoilla tamman yli-innokkuutta hyvin vaaliva ratsastaja saa tammasta paljon irti ja se jaksaa keskittyä suoritukseen yltäen hyviin tuloksiin. Se nauttii päästessään tekemään kunnolla töitä ja liiallisista vapaapäivistä se kerää turhaa energiaa, joka usein purkautuu enemmän tai vähemmän epätoivotuilla tavoilla, senpä takia Alialla onkin ehkä yksi tallin tarkimmin suunnitelluista ja noudatetuista liikutusohjelmista.

Pelkästään koulukiemuroita ei tämänkään hevosen ole tarvinnut käydä läpi vaan se nauttii myös kavalettitehtävistä ja onhan sillä muutaman kerran vähän hypättykin. Estehevoseksi siitä ei kuitenkaan ole, mutta Alian mielenvirkistyksenä muutama hyppy silloin tällöin ei ole pahitteeksi. Maastossa tamma käy mielellään kaverin kanssa, mutta yksin sinne ei suositella lähdettävän, tamma näkee herkästi puskamörköjä ja saattaa kuumua omia aikojaan turhan paljon.

Alia on yksi helpoimmin lastattavista hevosista, joita olen koskaan omistanut. Se menee helposti niin rekkaan kuin koppiin, eikä sitä esimerkiksi yksin liikkeellä oltaessa tarvitse taluttaa trailerin ramppia ylös. Kuljetettavana se ei sen sijaan ole helpoimmasta päästä, sillä se kyllästyy helposti pitkään ajomatkaan ja tarvitsee erityisen täyden heinäverkon eteensä tai todella hyvät kaverit naapureiksi.

Tamma tulee helposti toimeen lähes hevosen kuin hevosen kanssa ja se on todella hyvä emä. Se hoitaa varsojaan huolella ja suojelee niitä muilta hevosilta ja eläimiltä, ihmiset se on kuitenkin aina hyväksynyt varsojensa lähelle ongelmitta ja sen varsat ovat tottuneet käsittelyyn pienestä pitäen. Myös esimerkiksi eläinlääkärin ja kengittäjän käynnit ovat Alian kanssa sujuneet ongelmitta ja se laskee vieraatkin ihmiset helposti lähelleen.
Sukutaulu

i. Winston von Lark KTK-II KRJ-I YLA1
old ori rn VH14-013-0129

ii. Ch Wincent Venice KTK-III YLA1 ERJ-II
kwpn ori prn VH13-012-0050

iii. Wilbert de Joya KRJ-I YLA2
iie. Edelie Venice
ie. VIR MVA Ch Melorope von Lark KTK-II
old tamma rn VH14-013-0105

iei. Oldfinion Carsten KRJ-I YLA2
iee. Oldsfell' s Myneyn KRJ-I YLA2
e. Rimewind Hexen KRJ-I
fwb tamma trn VH12-031-0344

ei. Rodolphus PB KRJ-I
holst ori rn VH05-044-7886

eii. Doom N' Gloom PB KTK-II KRJ-I
eie. Heads Will Roll PB
ee. Ryswyt Belv
brdbg tamma tprn VH11-066-0045

eei. Ruppel BE
eee. Ubeyde v.d. Djoehem

Isälinja: Winston von Lark - Wincent Venice - Wilbert de Joya - Wattenhall Vegel - Werdvaald Trekker
Emälinja: Rimewind Hexen - Ryswyt Belv - Ubeyde v.d. Djoehem - Laraine v.d. Djoehem - Letztgennante GER

Sukua 5 polven verranJälkeläiset


t. Jewelring Wide
suomalainen puoliverinen
synt. 06.02.2015
i. Jon-Jewel HRW

t. Replica Wide
suomalainen puoliverinen
synt. 06.08.2015
i. AD Astra

o. Believe It
suomalainen puoliverinen
synt. 23.11.2015
i. Leandro Thrill


Kilpailut

Porrastetut kilpailut

Kilpaillut porrastetuissa koulukilpailuissa maksimitasolleen - katso profiili

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.30 p.
Nopeus ja kestävyys: 0.43 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 3004.55 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3633.07 p.
Tarkkuus ja ketteryys 0.00 p.

ERJ: 3004.85 p. (vt. 7)
KRJ: 6637.62 p. (vt. 11)
KERJ: 0.73 p. (vt. 0)
VVJ: 3004.55 p. (vt. 7)

Päiväkirja


Kouluvalmennus, valmentajana ja kirjoittajana Pernilla
Alia käveli uraa pitkin korvat hörössä. "Voit alkaa keräilemään ohjia ja tekemään ympyrät päätyihin. Pitkillä sivuilla ota parit pysähdykset", kerroin seuraavaa tehtävää. Viivuska otti ohjat pikkuhiljaa käteen ja alkoi taivuttelemaan Aliaa ympyrälle. "Voit siirtää sisäpohjetta ihan hippasen eteenpäin, jotta Alia taipuisi rehellisemmin. Jaaa takajalat mukaan..." puhelin Viivuskalle. Pysähdykset sujuivat hyvin, mutta ratsu oli hiukan malttamaton. Kun tehtävää oli menty molempiin suuntiin ravissakin, annoin Viivuskalle uuden tehtävän. "Tullaan pohkeenväistöä kulmasta kulmaan ravissa. Väistön jälkeen lyhyen sivun aikana pysähdys suoraan ravista ja pysähdyksestä suoraan raviin", selitin ja aioin tehdä vaativamman tehtävän väistöhommien jälkeen. Kun Alia lähti väistämään ravissa, se heitti päänsä ylös ja venkuroi. "Se muuttui nyt happamaksi. Käytä vähemmän pohjetta!" vinkkasin ja sitten ratsukin laski päätänsä ja sai pari taputusta.

Pysähdykset sujuivat nyt jo kärsivällisemmin ja Alia malttoi odottaa ratsastajan pyyntöjä. Kun tamma käveli välikäyntejä pärskähdellen, olin jo antamassa uutta tehtävää. Alia nosti laukan ja lähti laukkaamaan keskiympyrää, pienentäen sitä hiljalleen. "Hyvä, just noin", kehuin, kun Viivuska kokosi tammaansa ympyrän pienentyessä. Lopulta ympyrä oli jo niin pieni, että Alia päätyi tekemään laukkapiruettia, joka ei ensimmäisellä kerralla onnistunut täydellisesti, mutta kun ympyrä suurennettiin ja pienennettiin uudestaan, Viivuska antoi selvemmät avut laukkapiruetin tekemiseen. Kun ratsukko oli tehnyt tehtävän molempiin suuntiin, ratsu oli jo hionnut pinnalta ja ansainnut loppuverryttelyt.


27.12.2017, päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Sonja.P
Viivuska oli jälleen asettanut myyntiin suuremman lauman hevosiaan ja olin taas eksynyt selailemaan myynnissä olevia, ennen kuin huomasinkaan olin jo napannut Rikhardin matkaani ja suuntasimme automme nokan kohti Wiherkangasta. Mitäänhän ei pitänyt hetkeen ostaa, mutta muutama hevonen oli kuitenkin kutkuttanut tältä myytävien listalta mieltäni. "Katso nyt sitten oikeasti tarkkaan mitä kopukoita ostat, meillä on ne talvella syntyneet kasvatitkin vielä uutta kotia vailla ja tiedä kuinka pitkälle nekin joudutaan itse kouluttamaan", Rikhard saarnasi minulle automatkalla. "Mutta kulta, valmiiksi koulutettu vaatii vähemmän aikaa, kyllähän meille aina yksi aikuinen lisää mahtuu... tai kaksi", sanoin miettiessäni jo tulevan kevään astutuksia tabletilla erilaisia oreja selaten. "Ne meillä työssäopissakin olevat nuoret palaavat pian takaisin kouluun, mistä sä revit niille ratsastajatkin..." Rikhard marmatti. "Älä nyt viitsi, kyllähän nämä on aina järjestyneet, se edellinen Viivuskalta ostettu lauma alkaa kuitenkin pian eläköityä", sanoin Rikhardin kaartaessa auton Wiherkankaan pihaan.

Olin aiemmin iskenyt silmäni erityisesti Zar Joyous Wideen, mutta sain ikäväkseni kuulla, että tamma oli jo ehditty myydä. Sain nähdä ja kokeilla kuitenkin muutamaa muuta valmiiksi katsomaani oria ja tammaa, mikään niistä ei kuitenkaan tuntunut iskevän ja ehdin jo ajatella trailerin olevan kotimatkalla yhtä tyhjä kuin tullessakin. Viimeisenä maneesiin tuotiin kuitenkin kaunis tummanruunikko tamma Regalia of Honey, silmäni alkoivat loistaa taas uudelleen, tamma oli luonnossa vielä kuvia ja videoitakin upeampi ja vilkaistessani Rikhardin suuntaan tajusin mieheni miettivän täysin samaa. Kaunis tamma oli vieläpä lähestulkoon valmis laatuarvosteluihin, joten Rikhardkaan ei voisi vedota työntekijöiden tai ratsastajien puutteeseen. Tässä se nyt oli. Tammatallin uusin tulokas.


Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse