Historia

Täältä löydät kertomuksen jokaiselta vuodelta ja vielä sivun lopusta vähän ulkonäkö historiaamme. Kertomukset vuodelta 2010 ja 2011 jäävät valitettavan lyhyiksi, koska näistä ei ole kovinkaan paljon erityisemmin koho kohtia kerrottavana. Tästä tekstin kuluessa saattaa myös huomata kuinka paljon Sonja.P on kehittynyt kirjoittajana vuodesta 2009 eteenpäin (tai jos siis on, mikä olisi kyllä erittäin toivottavaa).Vuosi 2012

Alku vuodesta 2012 heräteltiin Kultahuiskua eloon noin 5-6 kuukautta kestäneeltä tauoltaan. Ensimmäiset toimet tallin siistimisen aloittamiseksi tehtiin maaliskuun aikana. Toimintamuodoiksi alkuvuodesta vakiintuvat vain ja ainoastaan kilpaileminen ja niiden järjestäminen eri muodoissa sekä kasvatus työ. Hevoskatrasta karsittiin ja siihen otettiin mukaan uutta verta. Tallin sivuja myös uudistettiin ja saimme myös uutukaisuuttaan kiiltelevän ulkoasun. Alku vuosi oli merkittävä myös siinä mielessä, että tallin käyttämä sähköpostiosoite vaihtui Sonja.P:n henkilökohtaisesta sähköpostista tallin omaksi. Huhtikuusta eteenpäin yhteyttä otetaan siis osoitteeseen kultahuisku20@gmail.com.Vuodet 2010 ja 2011

Vuodelle 2010 emme ehtineet vuoden 2011 alussa kirjoittaa omaa kertomustaan, eikä tuolta ajalta juurikaan sen enempää kerrottavaa olekaan. Talli jatkoi toimintaansa VRL:on taukoilusta huolimatta niin normaalisti kuin vain kykeni, eikä siitä sitten voida enää sen enempää kertoakaan.

Alkuvuosi 2011 meni leppoisissa tunnelmissa. VRL näytti heräämisen merkkejä ja Sonja.P piristyikin tästä hieman. Puolessa välissä vuotta alettiin kilpailu ja kasvatustoiminnan ohelle nostaa tunti ja hoitajatoimintaa ratsastuskoulun muodossa. Tekstejä muokkailtiin, toimintaa kehitettiin ja ratsastuskouluhevosia osteltiin. Tämä toimintamuoto ei kuitenkaan oikein ottanut tuulta siipiensä alle, vaan loppui oikeastaan miltei ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Ratsastuskoulun hevosille alettiin etsiä uusia koteja ja ratsastuskoulua ajaa pikkuhiljaa alas. Samoihin aikoihin myös hevosten kilpailuttaminen alkoi hieman kärsiä eri syistä johtuen. Virtuaalitallin pidosta tuli Sonja.P:lle turhan raskasta ja homma alkoi olla vähän katkonaista loppuvuotta kohden reaalimaailman elämänsä epämiellyttävien sattumusten johdosta. Näiden sattumusten takia päätettiinkin talli siirtää ainakin toistaiseksi tauolle, jotta voitiin pitää pieni hengähdys tauko. Mitään kovinkaan pitkää taukoa ei kuitenkaan missään vaiheessa kaavailtu, vaan muutamaa kuukautta kestävää. Siispä Kultahuisku hiljeni syyskuussa 2011, kunnes se herätettäisiin jälleen eloon. Virallinen ilmoitus tauosta saattoi kyllä jäädä vasta syyskuun jälkeenkin.Vuosi 2009

Vuosi 2009. Kasvatteja syntyi tammitoukokuussa hiukan tiputellen, mutta sitten suunnittelinkin, että kesäkuulle yritetään saada lähes kaikille tammoille varsa, tähän päästiinkin ja vain muutama tamma jäi ilman varsaa.

Toukokuussa sain hevoselleni ensimmäisen arvonimen, samalla kyseisen arvonimen saanut poni, oli ensimmäinen kasvattini, jolta tuo arvonimi sitten löytyy. Kyseinen poni, on siis nimeltään Aldous KH ja sai Ch arvon.

Tässä -09 kesä-heinäkuussa on jäänyt jo muutama vuoden 2008 alussa hankittu hevonen kisaeläkkeelle ja muutama olisi tämän vuoden loppuun mennessä vielä tarkoitus eläkkeelle siirtää. Moni hevonen on tänä vuonna menestynyt kiitettävästi. Näistä mainittakoon vielä Aldous KH:n lisäksi Ambrella ox YLA2 ja ERJ VI (vai oliko se IV?), Jojbelle ox YLA2, sekä muutama muu poni ja hevonen, jotka ylsivät YLA2-3 palkintoon.

Vuosi 2009 oli yksi sähellyksellisimmistä vuosista, mitä on nähty. Epäluotettavia hevosen ostajia, monta varsa katrasta, monta uutta eläkeläistä, nuorta hevosta ja etenkin se pitkä pätkä, kun hevosten sivuja remontoitiin, uusi vuosi päästään kuitenkin toivottavasti aloittamaan siististä tallista, kun kisojakaan ei toivon mukaan jää pistämättä muotoon nyt, kun tuo VRL päätti piipahtaa tauolle joulukuun lopun aluksi. Innolla odotan, mitä jännää on saatu valmiiksi.

Taas on yksi vuosi melkein puurrettu loppuun ja edessä häämöttää taas uusi ihana vuosi, täynnä onnen ja surun kyyneleitä. Nimittäin vuosi 2010. Mutta vielä ehtii tapahtua, onhan JOULU jo kohta ovella. Tänäkään vuonna en nyt ehtinyt sitten järjestää jouluksi mitään, mutta ehkä ensivuonna uudelleen.Vuosi 2008

Vuosi 2008. Kultahuisku muutti jälleen nimensä, Virtuaalitallikultahuisku3 oli tämän kertainen uusi nimi. Talli oli nyt myös html-puolella, mutta edelleen sivut olivat aika sekaiset ja ulkoasu oli vapaasti kopiointi sivulta hattu. Sain muutamia uusia hevosia ja ne alkoivat myös hiukan menestyä, tähän mennessä oli myös yksi kasvatti saatu maailmaan.

Pian kuitenkin huomasin, useiden huomautuksien jälkeen, että virtuaalitalli alkuiset nimet, ovat massanimiä, eikä numeroa kannata laittaa perään, varsinkaan, jos koko hoito on kirjoitettu yhteen. Siispä oli taas aika vaihtaa nimeä. Otin siis takaisin alkuperäisen nimen Kultahuisku. Ulkoasu vaihtui ja hevosia ostettiin lisää, ne menestyivät kisoissa vielä paremmin. Sain tilattua ensimmäisen yksinoikeudella tallin käytössä olevaan ulkoasun. Sekään ei kuitenkaan herättänyt ihmisten innostusta tallia kohtaan, sillä useimpien mielestä värit eivät sopineet tallille ja ne olivat muutenkin kirkkaat. Kasvatteja alkoi tässä vaiheessa kuitenkin syntyä enemmän ja muutama ihan kivasti kisannut hevonenkin talista löytyi.

Lopulta kesällä(?), sain Chu:lta hänen tallinsa vanhan ulkoasun käyttööni ja hän tarjoutui muokkaamaan siihen tallin nimen ja otsikkokuvat. Talli keräsi hieman enemmän suosiota, mutta edelleenkään ulkoasu ei miellyttänyt kävijöitä, ne jotka olivat nähneet ulkoasun Chu:n tallissa sanoivat, etteivät viihdy, koska ulkoasu tuntuu varastetulta, vaikkei sitä ollutkaan. Kuitenkin hevoset menestyivät entistä paremmin ja siirryinkin käyttämään kisakalentereissa pelkkiä sijoituksia. Myös kasvatteja oli koossa jo mukava määrä. Tähän mennessä oli talli ottanut kasvatustoimintaani mukaan American Miniature Horsen ja andalusainhevoset, kahta hevosrotua rikkaampana siis jatkettiin.

Hevoset menestyivät todella hyvin kisoissa ja lähes kaikilla on tällä hetkellä miltei tai päälle 30 sijoitusta, omassa painotuslajissaan, toisilla yritetään nyt saada YLA tai oman painotuslajinsa laatuarvostelu palkinto. Loppu vuodesta, otin mukaan myös muutamia muita ”sivu rotuja” mm. suomenhevosia, puoliverisiä ja muutaman ison ponirodun, niitä kasvatetaan siis pienimuotoisesti.

Loppu vuodesta sain hhaidhilta uuden ulkoasun käyttööni ja se onkin nyt palvellut ihan hyvin ja sen puolesta on kehujakin tullut.Vuosi 2007

Kultahuisku perustettiin vuonna 2007. Tästä hetkestä lähtien, mukana on ollut arabialaisten täysiveristen ja shetlanninponien kasvatusta. Aloittaessaan tallin nimi oli Kultahuisku, sinä se onkin osittain pysynyt kokomatkan ajan, tähän päivään asti. Kuten useimmat muutkin, aloittaessaan, talli oli hyvin alkeellinen, freewebsin easy puolelle tehty, hieman sekava talli. Tekijän oikeuksista minulla ei ollut harmainta aavistustakaan, tästä johtuen, ensimmäiset kuvat olivatkin sivuilla ilman tekijänoikeusmerkintöjä ja suoralinkitettynä. Eläimet (mukana tuolloin oli myös koiria) olivat nimiltään hyvin perinteisiä, (kuten Salama, Nea yms.) tiedot olivat hyvin vähäiset, nimi, lempi nimi, rotu, ikä/syntymäaika, väri ja erittäin lyhyt luonne. Pikkuhiljaa aloin sitten ymmärtää tekijän oikeuksista ja aloitin uudestaan ”puhtaalta pöydältä”, tein siis uudet sivut tallille, vuoden 2007 syksyllä.

Uuden tallin nimi muutettiin sitten Virtuaalitallikultahuiskuksi ja tällä kertaa oli hiukan enemmän kokemusta. Eli toisin sanoen, kopioin kuvat ensin kuvagalleriaan ja liitin ne sieltä sivuille, pistin kuviin myös tekijänoikeudet alle, hevosille tein jokaiselle ihan omat sivut ja niille tulikin sitten jo enemmän tietoja, omistajat, ex omistajat, kasvattajat, sukutaulut jne. Sitten freewebs alkoi sekoilemaan, ja ”poisti” kaikki toiminnot, millä pääsin muokkaamaan sivuja, siispä tein taas uudet sivut.

Tällä kerralla nimestä tuli vieläkin huonompi, Virtuaalitallikultahuisku2. Entiset hevoset heitettiin hus hukkaan ja tilalle astuivat uudet kuusi hevosta. Tällä kertaa kohtasin myös VRL:än, rekisteröin sinne sitten tallini ja hevoseni, liityin myös seuraan ja aloitin kisaamisen. Ensin en oikein tahtonut päästä jyvälle siitä, mikä on kaikkein helpoin ja tehokkain kisaustapa, mutta se alkoi pikku hiljaa siitä sitten suttaantua. Pian vuoden 2007 loppupuolella, tajusinkin jo, että easy-tallilla on lähes mahdotonta päästä pitkälle, juurikaan kukaan ei myy hevosiaan niille, eivätkä ne muutenkaan olleet suosiossa. Siispä päätin vaihtaa html-puolelle.Vanhat ulkonäöt

Meillä on vaihdettu ulkoasu kerran jos toisenkin. Kaikki eivät ole jääneet säilöön, mutta ainakin näin vuoden 2011 lopulta asti voimme koota vierailijoillemme pientä sarjaa tallin ulkonäkö historiasta.Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable