Kasvattilistat

Kasvatit vuodelta 2017
Kasvatit vuodelta 2016
Kasvatit vuodelta 2012
Kasvatit vuosilta 2010-2011
Kasvatit vuodelta 2009
Kasvatit vuosilta 2007-2008

MYYTÄVÄT KASVATIT


Hall of Fame

Meiltäkin tulee palkintohevosia. Tällä listalle pääsevät parhaiten menestyneet meiltä lähtöisin olevat virtuaalimaailman hevoset.

KH Basam-fahd oxKTK-II
Ch KHn Loputon Yskös KTK-III
KHw Bogota KTK-II
Debate at Dissertation KHw KTK-III
Ch Aldous KH YLA3
Ch Dexter Express KH
KH Toustem ox YLA3

Kasvatus

Jo aikojen alusta asti on Kultahuiskussa kasvatettu arabeja ja shetlanninponeja, tämä mielenkiintoinen parivaljakko onkin pysynyt matkassa mukana ensimmäisestä metristä aina tähän päivään saakka. Matkan varrella näiden kahden rodun rinnalla on kuitenkin matkannut monta muutakin rotua, joiden liikkeistä pääsee noin suunnilleen selville selailemalla vanhoja kasvattilistoja. Vuodesta 2015 eteenpäin keskitymme kasvatuksessa kuitenkin shetlanninponeihin, arabeihin sekä erilaisiin puoliverilinjoihin. Varsoja saattaa syntyä satunnaisesti muistakin nelijalkaisista, jos rotujen tammoja tallista vain löytyy.Myynti-/tilausvarsat ja astutukset

Osa kasvateista tulee myyntiin, osa jätetään heti kättelyssä kotitallille kasvamaan, kilpailemaan ja jatkamaan sukuaan. Myytävistä kasvateista ilmoitetaan yleensä myös foorumeilla, joten tieto ei jää pelkästään kasvattilistan varaan. Tilausvarsoja kysytään harvoin mutta niitä on kuitenkin mahdollista saada ympäri vuoden. Mikäli löysit kiinnostavan yhdistelmän tai tamman/orin, pistä ihmeessä sähköpostia - olemme aina avoimia kaikenlaisille ehdotuksille. Ja jos löysit ainoastaan mielenkiintoisen hevosen, mutta et sille sopivaa sulhoa tai morsianta; ei huolta, tallin orit ja tammat ovat tarjolla jalostukseen myös ulkopuolisille hevosille.

Kasvattien myynnissä meillä on kolmesääntöä, joista pidetään kiinni:
- Kasvatti tulee rekisteröidä (tästä voidaan neuvotella, jos et omista tunnusta)
- Kasvatilla tulee olla toimivat sivut, jotka talletetaan esimerkiksi webarchiveen hevosen kuollessa
- Hevosen saa myydä etteenpäin kyselemättä minulta tai halutessaan tarjota takaisin

Kasvatin rekisteröinti:
- Kasvattaja: KULT4950
- Syntymämaa: Suomi (ellei muuta mainita)
- Kasvattajanimi: KH / KHn / KHw


Kasvattajanimet

Tallilta löytyy kolme rekisteröityä kasvattajanimeä KH, KHn, KHw ja Sonja, sekä neljä joita ei ole voitu rekisteröidä kasvattien pienen määrän takia, nämä ovat frá KH, KHrts, VTK’s ja frá VTK.

Vuonna 2008 rekisteröitiin ensimmäinen kasvattajanimi KH, joka on käytössä arabeilla etuliitteenä ja shetlanninponeilla takaliitteenä. Sonja rekisteröitiin vuona 2009 ja se oli käytössä andalusialaisilla etuliitteenä ja miniatyyri hevosilla takaliitteenä. KHn päätyi rekisteriin viimeisenä ja sitä käytettiin yleisesti etuliitteenä suomenhevosilla, ratsuponeilla ja puoliverisillä. Vuonna 2016 rekisteriin päätyi vielä nimi KHw, jota käytetään etenkin puoliverisillä vieraskielisten nimien yhteydessä.

Rekisteröimättömistä nimistä frá KH oli käytössä islanninhevosilla, kuin myös ihan tallin alkuvaiheilla käytössä ollut nimi frá VTK. KHrts oli käytössä, vuonna 2012 kaatuneen ratsastuskouluhankkeen yhteydessä, jolloin ratsastuskoulun tammoista syntyneille kasvateille annettiin tämä liite. VTK´s taasen oli käytössä ihan tallin alkuaikoina yleisesti kaikilla roduilla etuliitteenä.


Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
Picture © Erik Tjallinks - Flickr.com