Etusivu         Hevoset         Esittely         Kasvatus         Toiminta         Muuta         Yhteys

  Aloncho


Aloncho kuoli rauhallisesti 23.7.2010 vanhuuteen, omassa karsinassaan. Sillä oli ikää jo melkein 25 vuotta. Sillä oli paljon jälkeläisiä ja se sai osakseen paljon menestystä. Kerrassaan upea ja rakastettava poni.
Allua jäävät muistelemaan Sonja.P ja koko tallin väki.

Virallinen nimi Aloncho "Allu" Syntynyt 10.5.2007
Sukupuoli Ori Rotu Shetlanninponi
Säkäkorkeus 105cm Väri Rautias
Kasvattaja Noora - VRL-05820 Omistaja Sonja.P - Kultahuisku
Ex Omistaja - Koulutustaso Helppo B, 60cm, 40cm
Painotus Eläkkeellä (esteratsastus) Rekisterinumero VH-30752
Saavutukset YLA3 Tavoitteet Ei enää tavoitteita

Luonne

Perus piirteiltään Allu on monien shetlanninponien tapaan, melko itsepäinen ja kujeileva tapaus, josta kuitenkin löytyy sitä suloista ja ystävällistäkin, tottelevaa puolta.

Jos olet pojalle uusi tuttavuus, emme suosittele heti ensimmäiseksi kovinkaan pitkäaikaisia talutushetkiä tai yksin tarhasta hakua. Sillä poni ei oikein tahtoisi olla kunnolla. Se nimittäin yrittää hyökätä heti ensimmäisen hiukan pitemmän heinikon tai puskan kimppuun, eikä perässä vastaan kamppaileva ihminen ole sille pulma eikä mikään. Näin on käynyt muutamia kertoja vahvoillekin miehille, jotka ovat aloitelleet ratsastusta ja opetelleet hoitamisen alkeita. Lisäksi Allu usein yrittää myös tammojen luokse, tästä johtuen, orin hakeekin tarhasta yleensä kokenut tai muuten pojalle tuttu näky, sillä emme halua poneillemme vahinkoastutuksia.

Oripoika ei oikein pidä harjauksen alkuvaiheista. Yleensä se tekeekin jo karsinan ovea avatessa selväksi, jos se ei juuri nyt (tarkoittaa aina) ole sillä tuulella, että jaksaisi sietää lellivää ja lepertelevää hoitajaa vieressään. Se nimittäin kalistelee hampaitaan, irvistelee ja luimii. Toisinaan se kääntää peppunsa ovea kohti, juuri, kun olet saamassa sitä auki, toisinaan se nostaa takajalkaansa, kuin sanoakseen ”Menen pois tai saat tästä.”. Tämän takia Allu tarvitseekin temperamenttisen, kokeneen, vankan ja ehdottomasti ”pomo hahmoisen” hoitajan, orille on nimittäin heti alkumetreillä näytettävä, kumpi on leikin pomo ja mikä on pelin henki, muuten se on myöhemmin lähes mahdotonta.

Allun vaikeuksien jälkeen poju kuitenkin nyökyttelee päätään ja on muutenkin rennomman ja melkein lauhkean oloinen, koskaan ei kuitenkaan voi olla varma, sillä toisinaan se saattaa muuttua aivan yhtäkkiä takaisin riehuvaksi ja uhkailevaksi ”villi oriksi”.
Eläinlääkärin tarkistukset ja kengittäjävierailut onkin syytä tehdä silloin, kun ori on juuri saatu harjauksessa päätökseen, sillä muuten homma on hyvin, hyvin vaikeaa.

Satulan tai suitsien kanssa ei ole juurikaan suuria ongelmia, se ei nimittäin liikehdi missään mahdollisessa suunnassa, satulaa nostaessa. Se ei juurikaan pullista, mutta saattaa toisinaan satulavyötä kiristäessä näykkiä ilmaa tai luimia, ei sen kummempaa.
Suitsienkaan kanssa ei ole mitään ongelmaa, kuolaimet saa sujautettua orin suuhun ongelmitta, eikä herra temppuile, kun niskahihnaa vedetään korvien taakse.

Selkään nousussa ei ole minkään moisia ongelmia, se ei yritä kesken kaiken lähteä seikkailemaan omia juttujaan, kun satulavyön kiristys tai jalustinhihnojen säätö on vielä puolivälissä. Mutta kun ratsastaja antaa sille luvan edetä, se muuttuu täysin eri hevoseksi (tässä tapauksessa oikeastaan poniksi).
Sillä riittää ratsastuksessa virtaa vaikka muille tarvittaessa jakaa ja asteleekin reippaasti, välillä oikeastaan vähän turhankin reippaasti. Joskus kun se saa päähänsä rynnätä täysillä, se muuttuu reippaasta ja helposti hallittavasta, kuumahkoksi ja vaikeasti hallittavaksi. Talutusratsastuksessa se kuitenkin on lähes täydellinen, se rauhoittuu täysin, eikä kuuntele oikeastaan mitään muuta, kuin sitä vieressä kävelevää, ei edes sitä selässä istuvaa tai kentän laidalla huutavaa, kun ratsastaja pyytää jotain, ori kääntyy taluttajaan päin kuin kysyen ”Mitä nyt tehdään?” ja sitten nyökytellen kuin sanoisi ”Ai, selvä. Entä mitä sitten?”. Tämä on oikeastaan hyvin outoa käytöstä, Allun ollessa ori.

Esteratsastuksesta poju nauttii täysin rinnoin, sille riittää pelkkä estetolpan tai puomin näkeminenkin ja se on kuin kuumilla kivillä, täynnä energiaa ja valmiina vauhdikkaaseen ja taidokkaaseen hyppyyn. Se suorastaan lentää esteiden yli, kuin siivillä, vieläpä oikein hyvällä ilmavaralla. Eikä Alonchoa sisi suotta olekaan painotettu esteratsastukseen.
Kouluratsastuksessakin pojan taidot kyllä näkyisivät, mutta innokkuus ei. Jos hevonen ei ole innostunut tekemästään hommasta, ei se useinkaan ole myöskään kovin hyvä suorittaja. Siispä sen annettiin vain jatkaa esteratsun uraansa, senkin jälkeen, kun sen taidot koulupuolta kohden huomattiin.

Kisoissa Allu muuttuu vaikeasti talutettavasta helpoksi, jotenkin se aistii, että nyt pitäisi käyttäytyä siivosti. Se ei temppuile hoidettaessa tai satuloidessa. Eikä myöskään lämmitellessä. Kisa humu ei vähennä sen suoritus kykyä, oikeastaan se paremminkin parantaa sitä.

Sukutaulu

i. Salmix SWE
she, ori, rt, evm
ii. Adam
she, ori, rt, evm

iii. Aidan
she, ori, rt, evm


iie. Adelaide
she, tamma, rt, evm

ie. Aileen
she, tamma, rt, evm

iei. Alan Al
she, ori, rt, evm


iee. Alaina Aida
she, tamma, rt, evm

e. Granne
she, tamma, k, evm
ei. Salakas SWE
she, ori, k, evm

eii. Alfie
she, ori, k, evm


eie. Alexsus
she, tamma, rt, evm

ee. Alfreda
she, tamma, k, evm

eei. Anselm Anthony
she, ori, k, evm


eee. Antonette
she, tamma, k, evm

Allun isä Salmix SWE eli Sami, on rautias, 102cm korkuinen, shetlanninponi ori. Se syntyi Ruotsissa, josta sen kilpa-ura alkoi, se kisasi menestyksekkäästi monissa Ruotsin kilpailuissa, enne muuttoaan Hollantiin, siellä se ura lähti hieman huonosti liikkeelle, mutta myöhemmin se oli taas menestyneempien ponien kirjoissa. Se asuu edelleen Hollannissa, mutta ei enää kisaa, vaan viettää rauhallista ja leppoisaa elämä. Paljon jälkeläisiä se ei saanut ja Aloncho onkin niistä menestynein.

Samin isä (Allun isän isä) Adam, oli rautias, 100cm korkuinen, shetlanninponi ori. Se syntyi ja kisasi hyvän kisa-uran Ruotsissa. Mutta sai vain muutaman jälkeläisen. Se menestyi etenkin valjakkoajossa, mutta myös esteratsastus sujui hyvin. Se kuitenkin taittoi jalkansa, kaatuessaan hyvin kohtalokkaasti eräissä kisoissa.

Adamin isä (Allun isän, isän isä) Aidan oli 104 senttiä korkea shetlanninponiori. Aidan syntyi Iso-Britanniassa pienelle kasvattajalle, jonka luona se kasvoi ja vietti osan aikuisuudestaan. Aidan astui Britanniassa ollessaan pari tammaa, mutta muutettuaan Ruotsiin sen siitosura jäi vähemmälle. Säyseäluonteinen ori oli varma ratsu, joilla lapsetkin pystyivät ratsastamaan. Aidan kisasi jonkun verran, myös kärryjen edessä. Aidan kuoli rauhallisesti vanhuuteen 24-vuotiaana.

Adamin emä (Allun isän, isän emä) Adelaide, jota kutsuttiin Adaksi, oli raudikko liinaharjainen ponitamma. Se syntyi Ruotissa ja omasi hyvin tulisen luonteen. Ada omasi uhkarohkean luonteen ja osasi käyttää ihmisiä hyväkseen ilkeälläkin käytöksellään. Ada oli varsinainen pomppukone; se piti hyppäämisestä ja kilpaili kasvattajansa tyttären kanssa ponissa poniestekisoissa. Kisoissa Ada tosin hermostui aina, eikä toiminut yhtä hyvin kuin kotona. Kisauran päätyttyä Ada siirtyi siitoskäyttöön ja sai monia varsoja.

Samin emä (Allun isän emä), Aileen eli Ai, oli rautias, 103cm korkuinen, shetlanninponi tamma. Se syntyi Ruotsissa ja menestyikin hyvin kouluratsastuskisoissa. Sillä on myös todella hyvä rakenne, joten se on kisannut menestyksekkäästi myös näyttelyissä. Jälkeläisiä se on saanut useaan otteeseen ja nykyään se elelee rauhallista eläkeläiselämäänsä Ruotsissa.

Aileenin isä (Allun isän emän isä) Alan Al on myöskin rautias. Tuttujen kesken oria kutsuttiin vain A:ksi tai Al:ksi. Ori oli rento ja letkeä luonne, se ei hermostunut turhista. Al ei ole kuulu varsoistaan eikä kisamenestyksestään, se oli lähinnä tavallinen poni. Al myytiin yksityisomistukseen kasvattajaltaan, jonka kanssa se koki elämänsä parhaita hetkiä. Pitkät maastoreissut piristyivät muutamilla kisareissuilla ja astuipa Ai pari tammaa ennen ruunaustaan. Jonkun ajan kuluttua Ai myytiin ratsastuskouluun, jossa se myös kuoli.

Aileenin emä (Allun isän emän emä) Alaina Aida oli hyvärakenteinen näyttelyponi. Sen hyvä rakenne on jalostunut myös sen varsoille, jotka ovat myös hyvän rakenteen omaavia. Alainaa käytettiin useaan otteseen näyttelyissä ja se saavutti monia arvostettuja palkintoja. Ratsuna Alaina ei ollut kummoinen, mutta hyväkäytöksinen. Tamma nautti enemmän kärryjenvetämisestä, ja sen suvusta löytyykin raviponeja.

Allun emä Granne eli Gem, oli rautias, 100cm korkea, shetlanninponi tamma. Se syntyi Ruotsissa ja kävi uransa alkupuolella näyttelyissä ja menestyikin hyvin, hienon rakenteensa ansiosta. Myöhemmin se siirtyi enimmäkseen kouluratsastuksen puolelle, mutta ei menestynyt suuremmilla areenoilla ja vaikeammilla radoilla, mutta Helppo A-B luokissa, pienillä areenoilla se oli parhaimmillaan ja voittikin useaan otteeseen, mutta ei suuremman tason kisoissa. Se sai kuitenkin monta jälkeläistä, olihan se kuitenkin hyvin menestyneestä suvusta. Tanskaan se muutti kuitenkin koulu-uransa puolivälissä ja majaileekin nykyään siellä.

Gemin isä (Allun emän isä) Salakas SWE eli Saka, oli rautias, 102cm korkea, shetlanninponi ori. Se syyntyi Ruotsissa ja oli Gemiä parempi ratsu. Se kisasi menestyksekkäästi esterastasuksen parissa ja se tunnettiinkin korkeista hypyistään ja nopeista jaloistaan, siis shetlanninponiksi. Se sai useita jälkeläisiä ja osa näistä menestyi hyvin. Saka asuu nykyään Münchenissä, viettäen leppoisaa eläkeläiselämää.

Salaks SWE:n isä (Allun emän isän isä) Alfien sukujuurista löytyy myös itäeurooppalaisia poneja. Alfie oli hidas ja rauhallinen poni, joka halusi tehdä asiat omaan tahtiinsa. Alfie kävi näyttelyissä, muttei saanut huimia palkintoja, vaikka välillä pääsikin palkintosijoille. Hiukan unelia ori virkistyi ratsastajan istuessa selkään. Alkuun se saattoi löntystellä eteenpäin, mutta ratsastajan päättäväisyys muutti orin askellusta reippaammaksi. Eritysitä ihailua saivat aikaan Alfien upeat väistöt ja taivutukset. Esteitä Alfie hyppäsi ketteränä ponina, mutta kovin korkeita esteitä se ei hypännyt.

Salaks SWE:n emä (Allun emän isän emä) Alexsus oli suloinen, pieni kimo tamma. Monet ihastuivat Alexiksi kutsuttuun tammaan heti kun näkivät sen. Alex nautti huomiosta eikä sen tarvinnut edes kerjätä sitä, sillä ratsastuskoululla jossa se asui, oli aina iloisia pikkutyttöjä, jotka halusivat harjailla poneja. Erityisesti Alexia. Ratsastajakseen Alex tarvitsi hiukan aloittelijaa osaavamman, sillä sillä oli tapana säikähdellä olemattomia. Alex sai kolme varsaa ja kävi parissa näyttelyissä ennen ähkyä, joka vei sen hengen.

Gemin emä (Allun emän emä) Alfreda eli Ala, oli rautias, 105cm korkea, shetlanninponi tamma. Se syntyi Ruotsissa , mutta matkasi jo muutaman vuoden jälkeen Saksaan, jossa tammaa käytettiin siitoksessa, sillä olisi ollut lahjoja kouluponiksi, mutta ne jäivät piiloon, koska sitä käytettiin lähes yksinomaan näyttelyissä ja se menestyikin myös sillä saralla. Sen koulutaidot huomattiinkin vasta liian myöhään, muuten siitä olisi voinut tulla menestyksekäs kouluratsu. Se kuoli vanhuuteen Ruotsin hevosten eläkeläiskodissa.

Alfredan isä (Allun emän, emän isä) Anselm Anthony eli lyhyesti vain Anthony. Anthony syntyi suurtilalle ja muutti luovutusikäisenä uuteen kotiinsa. Jostain syystä nuorta ponia ei osattu käsitellä oikein, joten siitä tuli hyvin arka. Anthony joutui kiertoon ja muuttui entistä hermostuneemmaksi ja jopa arvaamattomaksi. Lopulta sen kasvattaja puuttui tilanteeseen ja hankki ponin takaisin. Anthony koulutettiin uudelleen ja se alkoi pikkuhiljaa luottamaan ihmisiin. Ori sai vain yhden varsan, Alfredan. Sen jälkeen se ruunattin. Anthony ei käynyt kilpailuissa, koska ne hermostuttivat sitä.

Alfredan emä (Allun emän, emän emä) Antonette oli suloinen, metrin korkea tamma. Se asui koko elämänsä samalla omistajallaan. Nuoruutensa Alfreda vietti Hollannissa, josta se muutti omistajansa mukana Englantiin ja sitä kautta Ruotsiin. Antonette oli luonteeltaan hyvin lempeä ja rauhallinen. Sitä vietiin usein näyttelyihin ja sen omistajan lapset kilpailivat sillä oman valmentajan avulla. Antonetellä oli myös pari varsaa.

Kolmas polvi © Aimie.
Loput © Sonja.P.

Jälkeläiset

24.07.2008 she-o.Aystyn KH (e. Ultra)
27.07.2008 she-t.Alexandrea KH (e. Fawel's Gipsy Girl)
30.07.2008 she-o.Aldous KH (e. Super's Mini-Inka)
02.08.2008 she-t.Galila KH (e. Super's Wondelful Melody)
28.12.2008 she-o.Silence's Bantom (e. Little East)
13.04.2009 she-t.Cherie's Elan (e. Highway Gear)
11.06.2009 she-o.Cherie's Gandikap (e. Highway Gear)
12.08.2009 she-t.Daniella KH (e. Ultra)


Alonchon ensimmäinen jälkeläinen syntyi 24.7.2008. Se on 100senttinen, shetlanninponi ori. Nimekseen se sai Aystyn KH. Se on menestynyt hyvin valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Sen emä on nimeltään Ultra, se on menestynyt hyvin valjakkoajossa.

Alexandrea KH oli Alonchon toinen jälkeläinen, se on rautias, 100cm korkuinen, shetlanninponi tamma ja syntyi aika pian Aystynin jälkeen eli 27.7.2008. Menetystä se ei kuitenkaan ole juurikaan saanut osakseen. Se emänä toimi Fawl’s Gipsy Girl, niminen shetalnninponi, joka on menestynyt esteratsastuksessa ja valjakkoajossa.

Taas kolmen päivän päästä eli 30.7.2008 syntyi Alonchon kolmas varsa. Tällä kertaa siitä tuli rautias, 100cm korkea ori, nimeltä Aldous KH. Tämä poika jäi kotiin Kultahuiskuun ja onkin menestynyt hienosti. Se on saanut Ch arvonimen, ollen Kultahuiskun kasvateista ensimmäinen ja ylipäättään tallin ensimmäinen arvonimen omaava hevonen. Myös ERJ :n alaisissa kisoissa se on menestynyt hyvin, saaden 17 sijoitusta. Orin emänä toimi Super’s Mini-Inka.

Galila KH, syntyi seuraavassa kuussa, 2.8.2008, ollen Allun neljäs jälkeläinen. Tamma on kirjava, 100cm korkuinen shetalnninponi. Galial on myös saanut muutamia sijoituksia VVJ :n alaisuudessa. Emänä sai olla Super’s Wondelwul Melody.

Silence’s Bantom, syntyi 28.12.2008, se on runikko, 102cm korkea, shetlanninponi ori. Se on Alonchon tämän hetkisistä varsoista kaikkein menestynein. Se on saavuttanut VIR MVA Ch arvonimen, KRJ II palkinnon 83pisteellä, KTK II palkinnon 72pisteellä, sekä YLA3 palkinnon 98pisteellä. Se on myös sijoittunut KRJ :n alaisissa kilpailuissa 29 kertaa ERJ :n alaisuudessa 23 kertaa ja VVJ :n alaisuudessa 4 kertaa. Emänä toimi Little East.

Seuraavaa varsaa saatiinkin odottaa huhtikuuhun 2009, uuden tamma varsan Cherrie’s Elanin siivittämän, 13.4.2009. Tamma on 105cm korkuinen, ruunikko shetlanninponi. Vielä se ei ole menestystä saanut, mutta kunhan ikää tulee lisää, varmasti tämäkin tamma saa menstyksensä. Emänä sai toimia Highway Gear.

Kilpailukalenteri

Näkyvissä vain sijoitukset. Porrastetut lihavoitu.
Sijoituksia ERJ 32.


Näyttelyt

19.12.-08 // St. Royalty // NJ // Shetlanninponiorit // 8/12 KUMA, JS
3.12.-08 // Håvbacken // NJ // Shetlanninponiorit // 7/14 KUMA, JS
1.2.-09 // Vinlanti // NJ // Shetlanninponioriit ja tammat // 10/12 JS
27.2.-09 // Arwyn // NJ // Shetlanninponiorit // 11/12 JS

Esteratsastus

12.8.2008 // Craced Stallions // ERJ // 80cm // 1/54
17.8.2008 // Satulinna // ERJ // 140cm // 3/84
17.8.2008 // Satulinna // ERJ // 140cm // 3/84
19.8.2008 // KaRa // ERJ // 60cm // 1/29
19.8.2008 // Kaurisrannan Ratsastajat // ERJ // 60cm // 1/29
22.8.2008 // Kaurisrannan Ratsastajat // ERJ // 60cm // 3/42
22.8.2008 // Kaurisrannan Ratsastajat // ERJ // 70cm // 5/49
23.8.2008 // Hätähuuto // ERJ // 40cm // 4/42
16.10.2008 // Peikkopolku // ERJ // 50cm // 1/24
14.10.2008 // Roganahis // ERJ // 50cm // 3/17
31.10.2008 // Braydén // ERJ // 60cm // 9/217
2.11.2008 // Timmellys // ERJ // 60cm // 1/31
30.1.2009 // Huvitus // ERJ // 20-40cm // 5/25
1.2.2009 // Huvitus // ERJ // 20-40cm // 5/25
10.2.2009 // Rowea // ERJ // 60cm // 4/50
28.2.2009 // Hunajapuro // ERJ // 60cm // 6/60
4.3.2009 // Cheval Delamer // ERJ // 60cm // 6/38
5.3.2009 // Cheval Delamer // ERJ // 50cm // 4/35
8.3.2009 // Piiparin Virtuaaliratsastajat // ERJ // 60cm // 5/72
22.3.2009 // Gräslund // ERJ // 60cm // 1/26
22.3.2009 // Svärjade // ERJ // 50cm // 6/60
26.3.2009 // Cheval Delamer // ERJ // 60cm // 4/87
27.3.2009 // Kultahuisku // ERJ // 40cm // 5/39
29.3.2009 // Kultahuisku // ERJ // 60cm // 1/44
12.5.2009 // Mörkövaara // ERJ // 40cm // 4/10
6.6.2009 // Destination Hades // ERJ // 60cm // 5/78
26.3.2009 // Cheval Delamer // ERJ // 60cm // 4/87
27.3.2009 // Kultahuisku // ERJ // 40cm // 5/39
29.3.2009 // Kultahuisku // ERJ // 60cm // 1/44
2.8.2009 // Kultahuisku // ERJ // 40cm // 1/100
2.8.2009 // Kultahuisku // ERJ // 60cm // 1/100
30.8.2009 // Mörkövaara // ERJ // 60cm // 1/15


Päiväkirja

12.11.2009.
Tänään 12 marraskuuta, vuonna 2009 siirtyy Allu kisaeläkkeelle. Se on saanutkin meille ihan riittävän paljon menestystä aikaan. Varmasti vielä muutaman jälkeläisen saa, mikäli mahdollista.

27.6.2009.
Yleislaatuarvostelun kesäkuun tilaisuudessa, 27.6.2009, tuli Kultahuiskun hevosille mukavat lukemat. Aloncho ylsi YLA3 palkintoon, pistein; 29 + 28 + 26 + 18 = 101p. Ori olisi kuitenkin yltänyt YLA2 palkintoon, jos kaikki kisat olisi merkitty sivuille. on tämäkin silti jotain, ehkä saamme vielä jossain vaiheessa palkintoa korotettua.

21.3.2009. Valmentaja Essi M., yksityisvalmennus.
Alkuvalmennus meni hyvin, ori kulki kuuliaisena kenttää ympäri eikä ihmetellyt uutta valmentajaa ollenkaan. Käynnit menivät siis hienosti, mutta ravi ei noussut, ei sitten millään. Ojensin sinulle raipan, jolla näpäytit oria, ja johan ravi nousi, taisi olla huono päivä. Harjoittelitte ravissa voltteja ja testasitte jarrut samalla kun kokosin esteitä. Allu reipastui silmissä kun sai luvan lähteä esteille. Lähestyitte vauhdikkaasti, mutta osasit arvioida, mikä vauhti on liian luja ja hidastin hieman ennen ensimmäistä estettä, jolloin koko rata meni hyvin. Yhteistyötänne oli ilo katsella, koska osasit hillitä ponia, ja Allu taasen osasi lähestyä suunnilleen oikeassa tahdissa ratsastajaa kuunnellen. Muutaman kerran kaahotitte turhan lujaa, kun Allu "säikähti" jotain, mutta näistä takaiskuista huolimatta valmennus sujui hienosti.

24.2.2009. Valmentaja mibula, yksityisvalmennus.
Allu oli alussa heti pirteänä, muta ei aina jaksanu kuunnella ratsastajan ohjeita. Muista herätellä Allua puolipidätteillä tai vaikka pysähdysharjoituksilla. Alkuverkka meni ihan hyvin, mutta alussa Allun ravi ei ollut tasaista - välillä se kaahotti ja välillä meni hyvin. Hyvin kuitenkin korjasit asian ja lopussa se näytt hakeutuvan pikkaisen oikeaan muotoonkin. Verkkaeste meni hieman kiihdyttäessä, mutta jo toisella kerralla sait ponin ruotoon, eikä se sitten yrittänytkään enää kaahailla. (: Esterata meni ihan kiitettävästi ja sait pidettyä ponia hyvin. Oikein mukava pari valmentaa ! (:


Ikääntyminen

3 vuotta - 01.10.2007
4 vuotta - 18.11.2007
5 vuotta - 05.01.2008
6 vuotta - 22.02.2008
7 vuotta - 10.04.2008
8 vuotta - 28.05.2008
9 vuotta - 15.07.2008
10 vuotta - 01.09.2008
11 vuotta - 19.10.2008
12 vuotta - 06.12.2008
13 vuotta - 23.01.2009
14 vuotta - 12.03.2009
15 vuotta - 29.04.2009
16 vuotta - 16.06.2009
17 vuotta - 03.08.2009
18 vuotta - 20.09.2009
19 vuotta - 07.11.2009
20 vuotta - 25.12.2009
21 vuotta - 11.02.2010
22 vuotta - 31.03.2010
23 vuotta - 18.05.2010
24 vuotta - 05.07.2010
25 vuotta - 22.08.2010
26 vuotta - 09.10.2010
27 vuotta - 26.11.2010
28 vuotta - 13.01.2011
29 vuotta - 02.03.2011
30 vuotta - 19.04.2011
31 vuotta - 06.06.2011
32 vuotta - 24.07.2011
33 vuotta - 10.09.2011
34 vuotta - 28.10.2011
35 vuotta - 15.12.2011


ulkoasu © heidi u. 2010 / hhaidh      texture © TIG      otsikossa käytetyt kuvat © Hippola/Emilia Fager      sivun tekstit © Sonja.P, ellei toisin mainita      Virtuaalihevonen - A Sim-Game Horse