Etusivu         Hevoset         Esittely         Kasvatus         Toiminta         Muuta         Yhteys

  Ambrella ox


Lennät nyt tuulen lailla,
halki ajan ja ajattomuuden.
Ilman tuskaa,
tai huolia.

Olet vapaa lähtemään.
Voit tulla, mennä
ja lähteä milloin vain haluat.

Suo aina tulen kaipaamaan.
Iloiset hetkemme muistamaan.
Huonot jätän narikkaan.

Ei tallipihamme ole sama ilman sinua.
On aika jättää jäähyväiset.
Antaa historian painautua teksteiksi.
Päästää uusi tuuli vapaaksi.

Suo kaipaamaan jään.
Mutta en ole surullinen.
Sillä tiedän, että pääsit jonnekin,
jonnekin parempaan paikkaan.

Ikuisesti kaivaten ja muistoa kunnioittaen
Kultahuiskun väki.


Nyt ei oikein runosuoni kukoista.
Ambi on minun ja Kultahusikun ensimmäisiä hevosia. Varsinkin tähän tammaan olen hyvin vahvasti kiintynyt ja tuntuu jotenkin tyhjältä kuopata se.
Ikää tammalla kuitenkin on jo kiitettävät 26, joten nyt on ihan sopiva aika. Ja niin sukupolvi vaihtuu ja on aika päästää nuoremmat remmiin ja päästää vanhimmat ikuiseen lepoon.
Abri olikin hyvä hevonen ja sen kanssa oli mukava puuhastella, sen oman aikansa.
Nyt sitten tietysti kaikki ihmettelevät, miten internetissä olevaan tektiin voi kiintyä niin paljon. No siihen en osaa vastata.
Tärkein pointti on kuitenkin se, että jäähyväiset on nyt tammalle jätetty 10.4.2010.

19.8.2009 - Ambi sai YLA - laatuarvostelussa YLA2 palkinnon, pistein 35 + 31 + 20 + 35 = 121p. Näin ollen luokkansa ensimmäinen pisteiden mukaan.

24.10.2009 - Ambi sai ERJ - laatuarvostelussa ERJ-IV palkinnon, pistein 13 + 35 + 12 + 20 + 0 + 4 + 5 = 89p. Näin ollen luokkansa 33 pisteiden mukaan.

MVA-sert
BIS2, 2xLKV1, 2xLKV3, 3xKUMA, 8xJS

Sijoitukset ERJ 66, ERJ 24.

Virallinen nimi Ambrella ox "Ambi, Ambri" Syntynyt 3.1.2002
Sukupuoli Tamma Rotu Arabialainen täysiverinen, domestic
Säkäkorkeus 150cm Väri Ruunikko
Kasvattaja Siittola Fonder (lopettanut) Omistaja Sonja.P - Kultahuisku
Ex Omistaja Myyntitalli Fonder (kadonnut) Koulutustaso Vaativa B, 110cm, 100cm
Painotus Eläkkeellä (esteratsastus) Rekisterinumero VH-41126
Saavutukset YLA2, ERJ-IV Tavoitteet -

Luonne

Yleisesti ottaen Ambri on kaunis ja kiltti, mutta kuitenkin hieman kuumeneva arabitamma. Ambri ei tekisi pahaa kärpäsellekään, eikä saata hoitajaansa hermoromahduksen partaalle. Ihmisystävällinen ja seurankipeä tamma tulee toimeen kaikkien kanssa, ja siinä mielessä oikein helppo hevonen. Menee helposti kuljetusautoon, eikä potki tai muuten protestoi. Liikennevarma Ambri on kuitenkin herkkäsuinen, ja karsii nopeasti kovakätisimmät ratsastajat pois. Muuten tamma on suhteellisen helppo ratsastaa, vastaa herkästi apuihin, on kuuliainen ja yhteistyöhaluinen. Kuumenee hieman, mutta pysyy silti ratsastajan hallinnassa, useimmiten.

Hoitaessa Ambri on oikea unelmapolle! Harjaus ei tuota minkäänlaisia ongelmia, antaa harjata itsensä hyvin. Ei liiku tai muutenkaan hääri ympäriinsä, vaan seisoo kiltisti paikoillaan. Myös pään ja jalkojen harjaus onnistuu, vaikka välillä pitää hieman tömäytellä jalkojaan ja näyttää sitä tunnettua arabin temperamenttia. Osaa kyllä lopettaa jo ensimmäisestä huomautuksesta, vaikka voikin hieman luimia. Ei kuitenkaan pure tai potki hoitajaansa, oli tämä kuka tahansa. Kaviot nousevat helposti, mutta ylhäällä ne eivät aivan yhtä hyvin pysy, tammalla on nimittäin tapana laskea kavio kesken puhdistuksen. Satulointi ja suitsien laittokaan ei tuota ongelmia. Pullistelee hieman satuloidessa, mutta vyön saa siitä huolimatta hyvin kiristettyä. Kuolaimet ottaa suuhun ilman sen suurempia vaikeuksia.

Hyvällä ratsastajalla Ambri kulkee kuin unelma. Tamma vastaa herkästi apuihin, välillä jopa turhankin herkästi. Tottelee parhaiten pohje- ja painoapuja, joten kasassa on katastroofin ainekset, jos ratsastaja Ambrin selässä heiluu. Ambri on herkkä suustaan, joten kovakätiset ratsastajat karsiutuvat nopeasti pois. Ei yleensä kiihdyttele, ellei ratsastaja anna tammalle pitempiä ohjia. Reagoi miltei kaikkiin ratsastajan tekemiin liikkeisiin, olivat nämä tahattomia tai tahallisia. Muotoon tammaa ei saa kuin pehmeäkätinen ratsastaja, joka istuu kauniisti paikoillaan.
Koulukentillä tamma on ihan mukiinmenevä, vaikka tehtävät ovat tamman mielestä varsin tyhmiä ja tylsiä. Kaikki avut menevät kyllä perille, mutta useimmiten Ambri ei ymmärrä, tai ei halua ymmärtää, ratsastajan apuja. Kaikenmaailman pysähdykset ja suunnanvaihdot ovat Ambrin mielestä varsin tylsiä, varsinkin jos ne tehdään kouluradoilla. Tamman bravuuri on ravata kouluaitojen yli silloin kun ratsastaja sitä vähiten odottaa...
Heti esteitä nähdessään tamma reipastuu silmissä. Ambri innostuu esteistä, ja silloin pidättävät avut tuntuvat painuvan mielen synkkiin syövereihin. Välillä estetunneilla saa todella ratsastaa että saisi tamman hidastamaan. Ambrilla on tapana kiihdyttää jokaisen esteen päällä, kunnes viimeiselle esteelle tullaan hurjaa vauhtia. Ambrin tunteva ratsastaja osaa ennakoida kiihdyttämiset, ja pidättää heti esteen jälkeen, jolloin tamma hieman pärskähtää mutta jatkaa kuitenkin kiltisti ratsastajan haluamassa tempossa. Varsinkin eteenpäin ajavat avut menevät todella hyvin perille esteradoilla. Hieman kun liikuttelee kuolainta tamman suussa, saa tamman vastaamaan myös pidättäviin apuihin. Kun tamman saa vastaamaan pidättäviin apuihin, se on todella ihana ratsastaa esteille. Ambri hyppää kauniilla, pyöreällä tyylillä, jossa on helppo olla mukana.
Myös lännenratsastus on tamman mieleen, Ambrilta löytyy vauhtia myös tässä lajissa. Pidätteet menevät hieman paremmin läpi kuin esteillä, eikä tammalla ole tapana kiihdytellä tai hidastella. Kuumuu myös lännenratsastuksessa, mutta pysyy kyllä hyvin ratsastajan käsissä.
Maastossa tamma kulkee muiden mukana. Maastolenkit eivät ole aivan Ambrin toivelistan kärjessä, mutta on kuitenkin aina iloinen päästessään pois pölyiseltä kentältä tai maneesista. Erityisesti laukkapätkät innostavat tammaa, ja kiitolaukkakisojen jälkeen tamma ei aina malttaisi heti hiljentää. Kulkee kauniisti paikassa kuin paikassa, eikä välitä takaa tulevista tai edessä olevista ratsukoista.
Kisoissa Ambri on kuin kotonaan. On rento aivan alusta loppuun asti, vaikka alkuverkasta voi hieman kulmia katsella. Ei säiky minkäänlaista hälinää, vaan on rauhallinen ja katselee hieman uteliaana ympärilleen. Radalle päästessään Ambri innostuu, ja on jopa vauhdikkaampi kuin kotona. Pienellä herättelyllä tamman saa kuitenkin kulkemaan todella kauniisti.
Sukutaulu

i. Lenny ox
dom.ox, ori, evm
ii. Abd-Allah ox
dom.ox, ori, trt, evm

iii. Abul-Rahan ox
sea.ox, ori, evm


iie. Aamina ox
eng.ox, tamma, evm

ie. Afra Afaf ox
sea.ox, tamma, k, evm

iei. Adi Adel ox
sea.ox, ori, k, evm


iee. Amani Alya ox
sea.ox, tamma, k, evm

e. Proceylle Katherine ox
dom.ox, tamma, evm
ei. Anwer ox
dom.ox, ori, evm

eii. Aqui As'ad ox
esp.ox, ori, evm


eie. Aquila ox
sea.ox, tamma, evm

ee. Ayishah ox
dom.ox, tamma, trt, evm

eei. Ayman ox
dom.ox, ori, trt, evm


eee. Alina ox
sea.ox, tamma, trt, evm

Iso-britanniassa sijaitseva Al Binger on tunnettu arabisiittola joka on alusta alkaen tuonut maailmaan loistoyksilöitä, myös Lenny ox'n.
Vahva luonteeseen, rakenteeseen ja koulutukseen panostaminen on näkyvissä etenkin Brellan isän Lenny ox'n kohdalla, 150 cm korkea ruunikko ox ori omasi loistavan hyppytyylin ja selvisi kunnialla jopa 140 cm esteradoista joilta se kahmikin osaavan ratsastajan kanssa itselleen kunnioitettavan määrän sijoituksia, rakenne oli lähes moitteeton eikä näyttelykehästäkään palattu arvonimettä. Orilta löytyi kapasiteettia kouluratsastuksessa Helppo A tasolle asti jossa se kilpaili muutaman kerran ja pysyi sitkeästi tuloslistojen kärjissä, ensimmäiselle sijalla kouluratsastuksessa ei yltetty mutta tämän 'puutteen' korjasi se että rata- ja maastoestekilpailuista (maastossa hyppäsi huimat 110 cm) saadut ensimmäiset sijat. Normaalien ratsastuslajien hallinnan lisäksi ori on pärjännyt loistokkaasti myös matkaratsastuksessa, se on selväpäinen, kestävä ja varmajalkainen ratsu jolle metsien ja peltojen rämpiminen ei ole temppu eikä mikään.
Ori on terve ja se on osoittautunut hyväksi periyttäjäksi useita kertoja, suurin osa varsoista on perinyt hyvän hyppytyylin lisäksi myös miellyttämishaluisen ja ystävällisen luonteen.

Lennyn isä (Ambin isän isä) Abd-Allah ox eli Allan, oli tummanrautias, 150cm korkea, arabialainen täysiverinen ori, hieman tarkentaakseni, se oli domestic-arabi. Se syntyi Marokossa, mutta tarkempaa syntymäaikaa tai paikkaa ei ole vielä koskaan saatu selville. Se oli hyvin menestyvä ja kuuluisa kisaratsu, varsinkin matkaratsastuksen parissa ja sillä kilpailtiinkin usein. Se sijoittui lähes jokaisessa kilpailussa johon se osallistui, mutta voittojakin se sai. Suurimman osan ajastaan se oli kuitenkin kuninkaan palveluksessa ja matkasikin usein karavaanien kärki hevosena. Se kuitenkin kuoli 28-vuotiaana, mutta ehti ennen kuolemaansa astua monia tammoja. Oriin veren kantajia löytyykin nykyään lähes jokaisesta maanosasta.

Lennyn emä (Ambrin isän emä) Afra Afaf ox eli Afa, oli Kimo, 145cm korkuinen, arabialainen täysiverinen tamma, oikeastaan egyptiläisestä verilinjasta. Myös Afa oli menestynyt matkaratsastuksen parissa, mutta ei läheskään niin hyvin kuin Allan. Se syntyi Egyptissä, josta se kymmenvuotiaana matkusti Marokkoon, Abd-Allahin astuttavaksi ja 11 kuukauden jälkeen, se saikin komean ori varsan Ruotsissa, jonne se oli viety kolme kuukautta astutuksen jälkeen. Lenny oli sen ensimmäinen varsa ja se jäi myös viimeiseksi, sillä tamma menehtyi Lennyn ollessa vain kuuden kuukauden ikäinen.

Proceylle Katherina ox on rodun alkuperämaasta, arabiasta, kotoisin oleva ruunikko 150 cm korkea ox tamma jonka kasvattajaksi on merkitty tunnettu ja menestynyt arabisiittola Al nut. Brillan isän tapaan myös sen emä hallitsi hyppäämisen jalon taidon, tamma on niittänyt rutosti mainetta 140 cm radoilla sijoittuen usein joko listan kärkeen tai sijan alemmas. Tamma on koulutettu kouluratsastuksessa Helppo A tasolle asti ja muutamaan kertaan se on lajia kilpailukentillä kokeillutkin suhteellisen hyvin tuloksin. Myös Katherina omasi hyvän rakenteen, muutamaan kertaan tammaa on näyttelyissä käytetty ja joka kerta se on saanut runsaasti kehuja. Tamma on menestynyt hyvin myös matkaratsastuksessa, on erittäin kestävä eikä kilpailuja ole kertaakaan jouduttu keskeyttämään sen osalta loukkaantumisen takia. Luonteeltaan tamma on yhden ihmisen hevonen, se ei suhtaudu kehenkään agressiivisesti mutta luottaa täydellisesti ja toimii parhaiten vaan sillä 'omalla ihmisellään'. Myöskään tällä tammalla ei ole todettuja sairauksia.

Katherinin isä (Ambin emän isä) Anwer ox, oli 150cm korkea, domestic-arabi ori. Se syntyi ja kasvoi Ranskassa, jossa se toimi hienostoperheen luotto hevosena. Se oli sileiden laukkojen kuningas. Anwer ei sopeutunut koulu- tai esteratsuksi, mutta nopeutta siltä löytyi, nopeus ei ollut sen jaloissa, vaan pikemminkin sydämessä. Se omistautui laukoille ja voitti lähes kaikki kilpailut, joihin se osallistui, toki tappioitakin sen uralla oli, muta enemmän voittoja. Päätettiin, että kun poika saisi ensimmäisen ori varsansa, sen nimeen sisältyi ainakin sana Wind. Se astui kaksi tammaa jotka molemmat varsoivat tamma varsat. Pian tämän jälkeen Anwer kompastui traagisesti tärkeässä laukka kilpailussa, kaatui ja mursi jalkansa, se oli pakko lopettaa. Oria pojasta ei siis koskaan saatu ja pettymys olikin suuri.

Katherinen emä Ayishah ox (Ambin emän emä) eli Aliisa, oli tummanrautias, 143cm korkea, tamma, sen jaloissa oli valkoiset sukat ja päässä tasainen piirto. Se asui Egyptissä vaikka olikin domestic. Siitä ei muutaman kuvan lisäksi ole jäänyt paljon tietoja jäljelle, mutta kuvista päätellen tamma oli hyvin kaunis ja hyvärakenteinen.

I ja e © Radical.
Loput © Sonja.P.

Jälkeläiset

6.4.2008 ox-o.KH Toustem ox (i. Pyromaniac's Love ox kadonnut)
3.5.2008 ox-o.KH Aalar ox (i. Sand Sheik ox kadonnut)
23.7.2008 ox-t.KH Burgundy ox (i. Fire Smoke ox)
18.12.2008 ox-o.KH 'Abbas ox (i. VIR MVA Ch Farr RockStarr ox)
11.6.2009 ox-t.KH Aaminah ox (i. VIR MVA Ch Blaton ox)
6.8.2009 ox-o.KH Al-Din ox (i. Fire Smoke ox)

Ambin ensimmäinen varsa syntyi 6.4, vuonna 2008. Varsan isänä toimi, harmillisesti kadonnut Pyromaniac`s Love ox. Nämä kaksi mukavaa arabia saivat aikaan arabialaisen täysiverisen orin, joka ristittiin KH Toustem ox:iksi, joka on 152cm korkuinen, rautias, rataestepainotteinen poika. Se taitaa olla menestyneimpiä tämän tamman jälkeläisiä. Siltä löytyy YLA3 palkinto, sijoituksiakin siltä löytyy ERJ :n ja KRJ :n alaisuudessa.

3.5, vuonna 2008 syntyi tamman toinen varsa, jonka isänä toimi Sand Sheik ox, joka myös hänkin on harmillisesti kadonnut. Varsasta tuli tälläkin kertaa ori, tällä hetkellä se sai kuitenkin nimekseen KH Aalar ox, joka on 150cm korkea, mustankimo arabialainen täysiverinen. Yleispainotteinen poika kyseessä, kuitenkaan ei ole saanut menestystä osakseen, tai ainakaan kisoja ei ole merkitty.

Kolmannesta varsasta syntyi sitten 23.7, vuonna 2008 se kauan odotettu tamma. Nimekseen se sai KH Burgundy ox. Isänä oli tällä kertaa Kultahuiskun oriista Fire Smoke. Korkeudeltaan se on 149senttinen ja painotusta ei ole vielä päätetty, myöskään menestystä tamma ei ole vielä saanut.

KH 'Abbas ox on sitten neljäs jälkeläinen ja kolmas ori, joka syntyi 18.12, vuonna 2008. Isän roolin tällä kertaa vei al Rayad studin oreista VIR MCA Ch palkittu Farr RockStarr+/. Varsa on 150cm korkea, rautias, jolla ei vielä toistaiseksi ole kisattu kuin näyttelyissä, mutta tullaan kuitenkin kisaamaan, kunhan saa hieman ikää.

Ambin viides jälkeläinen, miellyttävä KH Aminah ox syntyi 11.6.2009, tamma on 152senttinen, ruunikonkimo arabi, kutsumanimeltään Naho. Sen isänä käytettiin VIR MVA Ch arvonimen omaavaa, LJS-I, YLA3 ja KTK-III palkittua Balaton ox:ia. Naho oli harmillisesti pitkän aikaa ilman huolehtivaa kotia, ennen päätymistään siittola Cherieniin, tamman aiempi ostaja, ei nimittäin enää ehtinytkään virtuaalitouhuilla opintojen takia.

6.elokuuta.2009, syntynyt KH Al-Din ox jäi tamman kuudenneksi ja viimeiseksi tiineydeksi. Sille löytyi koti hyvin pian vieroituksen jälkeen ja nyt odotellaan vain tuloksia. Ori on tutuille Dino, se on ruunivoikko ja sen säkäkorkeudeksi on ennusteltu jotain 150cm tietämille. Dinon isä on hyvin esteillä menestynyt Fire Smoke ox, yksi Kultahuiskun ensimmäisistä oreista.


Kilpailukalenteri

Näkyvissä vain sijoitukset. Porrastetut lihavoitu.
Sijoituksia ERJ 66, WRJ 25.


Näyttelyt

08.04.2009 - Wimbledon - NJ - Hevostammat - 3/12 MVA-SERT, LKV1, JS

22.01.2008 - Magnum Arabians - NJ - Arabitammat - 6/12 JS
04.01.2009 - Magnum Arabians - NJ - Arabitammat - 7/12 JS
01.02.2009 - Lisan ponitalli - NJ - Arabialaiset täysiveriset (orit ja tammat) - 10/12 JS
14.03.2009 - Hiftig Ranch - NJ - Arabialaiset täysiveri tammat - 1/12 BIS2, LKV1, JS
10.04.2009 - Amelie - NJ - Arabialaiset täysiveri tammat - 3/12 LKV3, KUMA, JS
23.04.2009 - Viola - NJ - Arabialaiset täysiveritammat - 7/11 KUMA, JS
24.04.2009 - Nellwyn Racers - NJ - Hevostammat - 3/12 LKV3, KUMA, JS

Esteratsastus

16.4.-08 // Mörkövaara // ERJ // 60cm // 1/14
16.4.-08 // Mörkövaara // ERJ // 80cm // 4/23
23.04.-08 // Mörkövaara // ERJ // 80cm // 2/27
23.04.-08 // Mörkövaara // ERJ // 80cm // 5/27
23.04.-08 // Mörkövaara // ERJ // 80cm // 3/27
22.04.2008 // Karmiini // ERJ // 120 cm // 1/60
18.04.-2008 // Katvusto // ERJ //80-90cm // 5/53
18.04.-2008 // Katvusto // ERJ //70cm//2/46
29.04.-08 // Jerry // ERJ // 60cm // 6/43
29.04.-08 // Jerry // ERJ // 60cm // 2/43
06.05.-08 // Katvusto // ERJ // 90cm // 3/45
17.04.-08 // Jerry // ERJ // 80cm // 3/17
06.05.-08 // Katvusto // ERJ // 80cm // 3/39
06.05.-08 // Katvusto // ERJ // 90cm // 3/45
07.05.-08 // Jerry // ERJ // 50cm // 5/36
07.05.-08 // Jerry // ERJ // 50cm // 5/36
08.06.-08 // Bretagne // ERJ // 90cm // 2/40
16.05.-08 // Jerry // ERJ // 70cm // 5/40
16.05.-08 // Jerry // ERJ // 70cm // 6/40
16.05.-08 // Jerry // ERJ // 80cm // 2/40
16.05.-08 // Jerry // ERJ // 70cm // 1/40
16.05.-08 // Jerry // ERJ // 80cm // 5/29
01.06.-08 // Zusa’s // ERJ // 60-80cm // 4/62
03.06.-08 // Mörkövaara // ERJ // 90cm // 2/40
17.08.-08 // Satulinna // ERJ // 130cm // 9/121
17.08.-08 // Kincaid Farm // ERJ // 80cm // 8/64
17.08.-08 // Kincaid Farm // ERJ // 90cm // 6/75
17.08.-08 // Satulinna // ERJ // 130cm // 9/121
17.08.-08 // Kincaid Farm // ERJ // 80cm // 8/64
17.08.-08 // Kincaid Farm // ERJ // 90cm // 6/95
12.10.-08 // Krofnock Ranch // ERJ // 80cm // 5/36
16.10.-08 // Peikkopolku // ERJ // 60cm // 5/33
23.10.-08 // Cheval Dreamer // ERJ // 80cm // 3/20
15.10.-08 // Roganah // ERJ // 70cm // 3/17
14.10.-08 // Amable // ERJ // 80cm // 3/90
20.10.-08 // Cheval Delamer // ERJ // 80cm // 3/20
21.10.-08 // Cheval Delamer // ERJ // 60cm // 3/18
21.10.-08 // Cheval Delamer // ERJ // 80cm // 3/20
22.10.-08 // Cheval Delamer // ERJ // 60cm // 3/18
6.11.-08 // Mörkövaara // ERJ // 80cm // 4/25
3.2.-09 // Rowea // ERJ // 110cm // 4/50
5.2.-09 // Rowea // ERJ // 70cm // 6/50
2.2.-09 // Hämypuro // ERJ // 130cm // 6/80
28.1.-09 // Huvitus // ERJ // 70-80cm // 4/25
8.2.-09 // Rowea // ERJ // 70cm // 1/50
16.2.-09 // Rowea // ERJ // 100cm // 1/50
3.3.-09 // Stud Caruso // ERJ // 100cm // 2/82
7.3.-09 // Monitoimitalli Golden Rose // ERJ // 100cm // 4/28
23.3.-09 // Gräslund // ERJ // 70cm // 2/33
24.3.-09 // Svärjade // ERJ // 110cm // 2/60
8.4.-09 // Aworei // ERJ // 90cm // 5/30
9.4.-09 // Aworei // ERJ // 90cm // 4/30
24.3.-09 // Kultahuisku // ERJ // 70cm // 6/46
26.03.-09 // Kultahuisku // ERJ // 40cm // 6/39
26.03.-09 // Kultahuisku // ERJ // 70cm // 1/46
27.03.-09 // Kultahuisku // ERJ // 70cm // 3/46
28.03.-09 // Kultahuisku // ERJ // 70cm // 3/46
26.03.-09 // Cheval Delamer // ERJ // 80cm // 5/87
27.03.-09 // Cheval Delamer // ERJ // 80cm // 2/36
10.5.-09 // Hunajapuro // ERJ // 80cm // 9/88
19.5.-09 // Salasana // ERJ // 100cm // 4/40
13.5.-09 // Mörkövaara // ERJ // 60cm // 1/11
14.5.-09 // Mörkövaara // ERJ // 60cm // 3/11
6.6.-09 // Mêl Seren // ERJ // 110cm // 2/33
7.6.-09 // Destination Hades // ERJ // 80cm // 3/74
25.03.2009 // Cheval Delamer // ERJ // 80cm // 7/36

Lännenratsastus

13.7.-08 // Kaurisrannan Ratsastajat // WRJ // helppo western horsemanship // 4/76
13.7.-08 // Kaurisrannan Ratsastajat // WRJ // helppo versatile horse // 3/100
11.8.-08 // Piiparin Virtuaaliratsastajat // WRJ // Helppo Barrel Racing // 1/25
11.8.-08 // Piiparin Virtuaaliratsastajat // WRJ // Helppo Barrel Racing // 4/24
26.10.-08 // Shyalia Farm // WRJ // Reining // 1/55
26.10.-08 // Fliphen Ranch // WRJ // Reining // 8/67
2.11.-08 // Isilme // WRJ // Freestyle Reining // 4/19
7.11.-08 // Huvitus // WRJ // Reining // 2/25
9.11.-08 // Avalon Race Horses // WRJ // Freestyle Reining // 1/26
14.12.-08 // CeRi // WRJ // Western Reining // 4/18
20.12.-08 // Lévres // WRJ // Halter // 1/28
23.12.-08 // Ratsastuskoulu Solina // WRJ // Western Riding // 3/51
20.12.-08 // Lewers // WRJ // Halter // 1/28
5.1.-09 // Cerimeide // WRJ // Reining // 2/35
5.04.-09 // Kultahuisku // WRJ // Reining // 5/37
10.4.-09 // Hämy // WRJ // Trail // 2/7
11.5.-09 // Folklore // WRJ // Reining // 2/27
8.5.2009 // Ashool // ERJ // 50-60cm // 3/10
10.4.2009 // Hämy // WRJ // Trail // 2/7
26.6.2009 // VF Miniatures // WRJ // Trail // 4/35
2.7.2009 // VF Miniatures // WRJ // Trail // 2/35
2.7.2009 // VF Miniatures // WRJ // Western Riding // 5/33
30.6.2009 // Kisatalli Safir // WRJ // Western Riding // 5/33
22.7.2009 // Március // WRJ // Halter // 6/43


Päiväkirja

15.7.-08. Valmentaja Peppi S, Talli Yélna, kutsu(ryhmä 2).
Ambri oli alusta saakka reipas ja valmis kokeilemaan erilaisia esteitä. Tamma hyppäsi hyvällä tyylillä ja eteenpäin pyrkimystä riitti. Ambri osasi itse määrittää askeleet, mutta ratsastajankin pitää hieman pidättää Ambria ennen estettä, ettei Ambrin pidä yksinänsä hommia tehdä. Ambri totteli hienosti ratsastajan apuja, mutta ratsastaja heitti välillä ohjat hieman löysiksi esteen jälkeen, niin että Ambri meni hieman sekaisi puuhistaan, ku ei saanut tarvittavaa kuolaintukea. Ambri oli taipuisa ja kääntyi hyvin vaikeampiakin kurveja. Hyvää työtä, hieno hevonen.

31.1.-09. Valmentaja Ziki, Talli Cheval Delamer, kutsu.
Ambri liikkui hyvin koko valmennuksen ajan, vaikka vähän esteitä nähdessään innostui vähän liikaakin. Ratsastaja sai pidättää oikein kunnolla esteen jälkeen, ettei tamma nelistäisi täysillä seuraavalle esteelle. Kun saatiin sopivan tempoinen vauhti, nostettiin esteitä metrin korkeuteen. Sen korkuiset sarjaesteet onnistuivat tammalta hyvin, venyi myös hyvin oksereille. Tekniikaltaan tamma on todella hyvä hyppäämään, ainut ongelma on se kiihdyttely. Erikoisista esteistä Ambri säikkyi vähän tuoleja, sekä meinasi jäädä syömään heinäpaaleista.

21.6.2009, Eläkkeelle matka vie!
Ambrella ox on nyt siirretty hyvin ansaitulle eläkkeelle.
Se ei enää kisaa säännöllisesti, vain satunnaisesti silloin tällöin, mutta näyttelyissä ja laatuarvostelu tilaisuuksissa sitä vielä nähdään.
Jälkeläisiä se tulee myös vielä saamaan, niin pitkälle kuin tamman kunto antaa myöden.
Ambi on yksi menestyneimmistä ja rakkaimmista estehevosistani ja se onkin saanut monia jälkeläisiä ja se on sijoittunut monta kertaa.

19.8.2009, Iloisia uutisia!
Vielä ei ole YLA:n kesäkuun laatuarvostelun tuloksia julkaistu tapahtumakalenteriin, mutta löysinpä kuitenkin yleislaatuarvostelun sivuilta kohdan, jonne oli merkitty osa kesäkuun tilaisuuden tuloksista ja mitä sieltä paistoikaan?
No meidän Abrella ox luokkansa parhaimmalla pistemäärällä (Jojbelle oli sitten toisiksi parhaat pisteet)!
Hänet palkittiin siis kakkos palkinnolla. Vielä kun saamme hyvän tuloksen ERJ:n laatuarvosteluista, niin tämä tamma on yksi tallin parhaista (vaikka se onkin sitä paraikaakin).

5.12.2009
Ambrella tuli YLA:n elokuun tilaisuudessa luokkansa ensimmäiseksi, voittaen oman luokkansa.
Lokakuun ERJ:n tilaisuudessa, Ambi oli 33 ja sai 89pisteellä ERJ-IV palkinnon.
Pisteet on siis tämän tamman osalta kerätty kotiin, Ambi alkaa olla jo hyvin vanha ja sen terveys on alkanut hieman rappeutua.

Ikääntyminen

3 vuotta - 04.05.2007
4 vuotta - 21.06.2007
5 vuotta - 08.08.2007
6 vuotta - 25.09.2007
7 vuotta - 12.11.2007
8 vuotta - 30.12.2007
9 vuotta - 16.02.2008
10 vuotta - 04.04.2008
11 vuotta - 22.05.2008
12 vuotta - 09.07.2008
13 vuotta - 26.08.2008
14 vuotta - 13.10.2008
15 vuotta - 30.11.2008
16 vuotta - 17.01.2009
17 vuotta - 06.03.2009
18 vuotta - 23.04.2009
19 vuotta - 10.06.2009
20 vuotta - 28.07.2009
21 vuotta - 14.09.2009


ulkoasu © heidi u. 2010 / hhaidh      texture © TIG      otsikossa käytetyt kuvat © Hippola/Emilia Fager      sivun tekstit © Sonja.P, ellei toisin mainita      Virtuaalihevonen - A Sim-Game Horse