Hiekan Farao ox


Hiekan Farao ox kuoli 4.2.2012, ollessaan 31 vuotias.
Se ehti saavuttaa kisatuloksia ja sai myös yhden jäljeläisen.
Hienoa oria jäädään kaipaamaan.

   
Klikkaa kuvaa, jotta näet sen oikeassa koossa.
© Joanna Jonientz.

Virallinen nimi Hiekan Farao ox "Farao" Syntynyt 8.1.2008
Sukupuoli Ori Rotu Arabialainen täysiverinen, domestic
Säkäkorkeus 150cm Väri Rautias
Kasvattaja Talli Hiekka Omistaja Kultahuisku - Sonja.P (VRL-06588)
Ex Omistaja Jenni Koulutustaso Vaativa B, 110cm, 100cm
Painotus Kenttä- ja lännenratsastus Rekisterinumero VH04-003-6000
Saavutukset Tavoitteet
Luonne

Yleisesti Hiekan Farao ox, eli Farao on omalaatuinen oripoika. Se osaa yllättää niin positiivisesti kuin negatiivisesti hoitajiaan. Hoitaessa voi heitellä päätään ja liikkua paljon edestakaisin jolloin hoitajan varpaat ovat vaara-alueella. Ratsastaessa orilla on todella paljon energiaa, joten kunnon alkuverryttely ennen harjoituksia on suotavaa. Uusien ihmisten kanssa ori tulee hyvin toimeen, Farao ottaa kaikki avosylin vastaan, ellei ihminen satu haisemaan kovasti parfyymille/partavedelle. Syytä siihen miksi Farao ei siedä voimakkaita hajusteita ei ole selvinnyt. Muiden hevosten sylissä ori on melko alistuva, vaikka onkin ori. Farao alistuu muiden orien tahtoon liiankin helpolla, eikä sitä siksi saisi tarhata suuressa orilaumassa. Kuljettaessa Farao voi hermostua helpolla, mutta kun orille antaa tekemistä, esimerkiksi suolakiven niin matka kuluu rattoisammin.

Hoitaessa liikkuu erittäin paljon, joten kaikista paras keino on sitoa Farao kiinni hoitamisen ajaksi. Ellei oria sido kiinni se pyörii ympäri karsinaa ja kääntää takamustaan ihmistä kohti uhkauksena. Koskaan ori ei ole potkaissut ihmistä, mutta turvallisuuden vuoksi kiinni sitominen on paras keino. Harjatessa joko seisoo silmät ummessa paikallaan tai vilkuilee koko ajan eri suuntiin ja hörisee kaikille muille hevosille sekä ihmisille. Päätä harjatessa nostaa hiukan päätä ylemmäs, mutta kun ottaa ronskisti orin päästä kiinni ja harjaa niin kyllä se siitä sitten luonnistuu. Farao antaa ottaa kaviot hienosti, välillä tosin kuopii ilmaa etusillaan. Taluttaessa voi koetella pari kertaa taluttajansa voimia nykimällä päätään ylöspäin tai ravailemalla. Kun kuitenkin näyttää kuka on pomo niin Farao alistuu sitten kuitenkin lopuksi hoitajansa tahtoon.

Ratsastaessa Farao on todella energinen, ori hyppii ympäriinsä ja steppailee tyhjää. Farao on melko kuuma ratsastaa ja ori on hyvin herkkä suustaan joten ratsastajan täytyy pitää kätensä vakaina. Ori on melko säikky myös, joten erilaiset pukkilaukka-kohtaukset voivat johtua niinkin vähäisestä kuin että maneesin läpi puhaltaa tuulenpuuska tai kentän viereltä lähtee lintu lentoon. Faraota on vaikea saada rauhoittumaan, mutta puheen ja taputteluiden avulla se onnistuu. Esteillä Farao kuumenee, mutta tutun ratsastajan kanssa kulkee kauniisti, hakee itse esteelle ja mittailee askeliaan. Ori hyppää metrin esteitä ratana, mikä on suht hyvä arabille. Farao kieltää usein erikoisemmilla esteillä sekä sarjoilla. Erikoisesteitä hypätessä oria täytyy kannustaa kunnolla eteen ja vaikka juuri ennen ponnistusta huutaa ”HYPPY!”. Sarjoissa sama homma, oria on kannustettava kunnolla hyppyyn ja myödättävä jokaisessa hypyssä täysillä. Farao ei tee mitään kouluratsastuksessa ilmaiseksi, vaan kaikki täytyy tehdä itse. Ori ei millään meinaisi edes nostella jalkojaan ellei raippa olisi naputtamassa takapuoleen tahtia. Kuitenkin kun oria on hetken ratsastanut ja se alkaa taipua enemmän eikä paina niin paljoa kuolaimelle alkaa se olla jo ihan mukava ratsastettava. Maastossa ori voi sinkoilla kaikkiin suuntiin samaan aikaan, joten sen kanssa on PAKKO olla varuillaan. Yksin Farao ei millään lähtisi maastoon mutta ei se pysy jonossakaan. Kultainen keskitie tähän vaikeuteen on pareittain meneminen maastoon, Farao kun kaverin kanssa pysyy polulla ja rauhoittuukin vähän.
Sukutaulu

i. T.H. Briskly Cocktail ox
ox, ori, prt, VH01-003-1313
ii. E-K-A Brisk Knight ox
ox, ori, rt, VH00-003-4710

iii. Alvar Almator ox
ox, ori, rt, (kadonnut)


iie. Coconut ox
ox, tamma, km, VH00-003-4574

ie. Lilian's Little Cocktail ox
ox, tamma, rtkm, VH00-003-5615

iei. Lilian's Triangel ox
ox, ori, prn, VH00-003-5566


iee. E.L Ramona's Gistel ox
ox, tamma, km, VH00-003-6260

e. T.H. Fortuma ox
ox, tamma, trn, VH01-003-0480
ei. Dark Day's Light ox
ox, ori, VH01-003-5007

eii. Dark Day ox
ox, ori, rn, (kadonnut)


eie. Flame Girl ox
ox, tamma, rn, (kadonnut)

ee. Fortumi ox
ox, tamma, VH00-003-5568

eei. Silver White Cloud ox
ox, ori, rn, VH00-003-5479

eee. Formika's Fortuna
ox, tamma, rn, VH00-003-7907

Linkitettyä sukua 3 polvessa, plus pari hevosta neljännessä polvessa.

Faraon isä T.H. Briskly Cocktail ox eli Kipa, on rautias, 156cm korkea, arabialainen täysiverinen ori. Se syntyi 6.12.2005, SuurHeppatalli tuuliharjassa (joka nykyään kantaa nimeä Tuuliharja), josta se myöhemmin myytiin Talli Hiekkaan. ori on kisannut monta lähtöä ja saanut muutaman sijoituksen, mutta ei ole saanut sen suurempaa menestystä, kuten arvonimiä tai palkintoja. Jälkeläisiä siltä löytyy neljä, kaksi oria ja kaksi tammaa. Rautias tamma, Hiekan Anixa ox oli ensimmäinen, (ei ihmeempää menestystä), emänä toimi T.H. Laxira ox. Rautias ori, Hiekan Farao ox, (saanut menestystä kenttä ja western ratsuna), emänä T.H. Fortuma ox. Rautias ori Hiekan Bixter ox, (ei kummempaa menestystä), emänä toimi Hiekan Mixmira ox. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ruunikko tamma, Hiekan Free coctail ox, (ei kummempaa menestystä), emänä oli T.H. Fortuma ox.

Kipan isä (Faraon isän isä) E-K-A Brisk Knight ox eli Ritari, on rautias, 152senttinen, arabialainen täysiverinen ori. Se syntyi 21.1.2004 Southern E Arabiansissa, josta se myytiin Tuuliharjaan. menestystä orilla ei ole, kisoja se ei ole kiertänyt, eikä saanut palkintojakaan. Jälkeläisiä sillä on kuitenkin neljä. Kimo tamma, T.H. In My Mind ox, (ei ihmeempää menestystä), emänä E-K-A Brisk Knight ox. Rautias ori, T.H. Briskly Cocktail ox, (ei ihmeempää menestystä), emänä E-K-A Brisk Knight ox. Ruunikko tamma, T.H. Sassakaya ox, 8ei ihmeempää menestystä), emänä toimi E-K-A Brisk Knight ox. Tamma TuuHa's Karaty ox, (ei ihmeempää menestystä), emänä TuuHa's Romeo's Julia ox.

Ritarin emä (Faraon isän, isän emä) Cocount ox, syntyi vuonna 2002, maaliskuussa. Tämän jälkeen tamma sai monen monta hienoa ja vähemmän hienoa jälkeläistä. Cocountin muusta elämästä ei juurikaan tietoa ole, sillä kaunis arabi kuoli 24vuotiaana, iän alkaessa jo painaa harteilla, tämä surullinen päivä koitti 1.3.2008, kummallista kyllä, saattoi hyvin olla, että päivälleen samaan aikaan, kuin hevonen syntyi, tosin eri vuonna.

Kipan emä (Faraon isän emä) Lilian's Little Cocktail ox eli Koke, on kimo, 156senttinen, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 21.8.2004, tallilla nimeltä Stable Lilian, josta se myytiin Tuuliharjaan. Tammalla ei suurta menestystä ole, mutta parit kisat se on kisannut, palkintoihin tai arvonimiin sen eväät eivät kuitenkaan ole riittäneet. Jälkeläisiä siltä löytyy kolme. Rautias ori, T.H. Briskly Cocktail ox, 8ei ihmeempää menestystä), isänä E-K-A Brisk Knight ox. Kirjava pintabian ori, T.H. Samson, 8ei menestystä), isänä toimi E-K-A Spirit. Rautias tamma, T.H. Little Horror ?? ox, (ei menestystä), isänä tällä kertaa I Told You ox.

Koken isä (Faraon isän, emän isä) Lilian's Triangel ox eli Triki, on punaruunikko, 150senttinen, arabialainen täysverinen ori. Se syntyi 15.12.2003 Stable Lilianissa, joka tosin on jo lopettanut toimintansa. Huippu menestynyt ori ei kuitenkaan ole kyseessä, mutta kuitenkin kisannut se on ja jälkeläisiäkin löytyy muutama kappale. Nykyään herra taitaa olla jo ikiunessa, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Koken emä (Faraon isän, emän emä) E.L. Ramona's Gistel ox eli Gista tai Gisle, on kimo, 151cm korkuinen, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 21.6.2002 Stable Liliassa. Asustellen nykyään Carnivale Race Horsessa. Sijoituksia tamma on saanut satunnaisesti vuonna 2006, kuitenkin näyttelyistä, sekä este-, koulu- ja lännenratsastuksesta on tuloksia saatu. Jälkeläisiä löytyy seitsemän kappaletta, joten ei ihan puska puolen hevoseksikaan tätä tammaa voi kutsua.

Faraon emä T.H. Fortuma ox eli Tuma, on ruunikko, 152cm korkuinen, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 26.11.2004, tallilla nimeltä Tuuliharja (entinen SuurHeppatalli Tuuliharja). Sijoittunut kiitettävästi eri lajeissa, mutta ei kuitenkaan saanut palkintoja tai arvonimiä. Jälkeläisiä löytyy 4. Rautias ori, Hiekan Farao ox, 8sijoittunut hyvin WRJ ja KERJ kilpailuissa), isänä T.H. Briskly Cocktail ox. Ruunikko tamma, Hiekan Free Cocktail ox, (ei menestystä), isänä T.H. Briskly Cocktail ox. Ruunikko ori, Hiekan Formula ox, (ei menestystä), isänä Dark Day's Light ox. Ruunikko ori, Hiekan Arrogance ox, (menestynyt useissa lajeissa), isänä Napoleon's Pride Marengo ox.

Tuman isä (Faraon emän isä) Dark Day´s Light ox eli Dali, on ruunikko, 155senttinen, arabialainen täysiverinen ori. Se syntyi 3.8.2000, Katariinan omistamalla tallilla. Poika hyppää 140cm rata- ja 100cm metsäesteitä, kouluratsastuksessa osaa vaativa B tason. Menestyneestä oriista ei kuitenkaan ole kyse, se ei ole saanut arvonimiä, tai palkintoja ja startannutkin se on vain kerran. Jälkeläisiä on yksi, ruunikko, tamma, T.H. Fortuma ox, joka on menestynyt eri lajeissa, emänä oli Fortumi ox.

Tuman emä (Faraon emän emä) Fortumi ox, syntyi 5.6.2003, sen varhaisimmista elämänvaiheista ei ole tietoa, mutta se on jättänyt usean hienon jälkeläisen, vuoden 2004 aikana ja sen jälkeen. Lopulta ori oli kuollut 12.6.2006, löydettyään ja syötyään laitumelta jaakonvillakkoa.

Fortumin isä (Faraon emän, emän isä) Silver White Cloud ox eli Silver, syntyi 7.6.2002. Orin kisauksesta ei tiedetä juurikaan mitään, mutta se siitti elämänsä aikana ainakin 16 tammaa, joista saatiin monta enemmän tai vähemmän hienoa hevosta. Lopulta arabi kuoli 8.2.2008, vanhuuteen ollessaan 23vuotias.

Fortumin emä (Faraon emän, emän emä) Formika's Fortuna ox eli Fortuna, syntyi 8.6.1997. Kovinkaan menestyksekäs tamma ei ilmeisesti ollut, sillä jälkeläisiä sillä on vain yksi, tamma, joka on jo edellä mainittu. Arabi tamma kuoli 12.12.2003, karattuaan tallista muutaman muun hevosen kanssa, tarkempaa tietoa siitä, mitä tapahtui, ei kuitenkaan ole.
Jälkeläiset

20.08.2009 ox-o.KH Amaus Faaraous Anwer oxVH11-003-0111 (e. KH Alina Almas ox)
KH Amaus Faaraous Anwer ox, on hieno hieman päälle neljä polvea sukua omistava, 20.8.2009 syntynyt arabi ori. Sen emä KH Alina Almas tulee myös vanhemmasta ja hienosta suvusta Amfaan isän tavoin. Amfaa on vanhempiensa tapaan niittänyt menestystä kilparadoilla, este- ja lännenratsastuksen parissa. Orista tulee varmasti hieno sukunsa jatkaja.

Kilpailut

Näkyvissä vain sijoitukset.
Sijoituksia KERJ 14, WRJ 29, KER 5, ME 4, WR 1.


Kenttäratsastus

11.07.2008 - Kronenbourg - KERJ - Helppo - 1/9
11.07.2008 - Kronenbourg - KERJ - Helppo - 1/9
11.07.2008 - Kronenbourg - KERJ - Helppo - 1/9
18.07.2008 - Cheval Delamer - KERJ - Helppo - 5/30
17.10.2008 - YT Hallanvaara - KERJ - Harrasteluokka - 6/40
19.10.2008 - Kilpailukeskus Stewart - KERJ - Harrasteluokka - 1/20
18.11.2008 - Immortelle Park - KERJ-Cup - Aloittelijaluokka - 2/55
31.01.2009 - Chestount - KERJ - Tutustumisluokka - 7/77
03.05.2009 - Katkoviis - KERJ Harrasteluokka - 1/27
16.06.2009 - Allu Express - KERJ - Helppo luokka - 1/20
23.07.2009 - Lévres - KERJ - Helppoluokka - 2/24
02.08.2009 - Március - KERJ - Tutustumisluokka - 6/43
14.09.2009 - Kisakeskus EP - KERJ - CCI/CIC1 - 4/30
27.09.2009 - Bellamy - KERJ - CCI/CIC1 - 2/36

12.06.2010 - Frostbitten's - KER - He A/110/100 - 3/8
16.06.2010 - VMR - KER - Tutustumisluokka - 3/16
21.06.2010 - VMR - KER - Helppoluokka - 2/26
25.06.2010 - VMR - KER - Helppoluokka - 4/28
02.07.2010 - VMR - KER - Tutustumisluokka - 2/29


Maastoesteratsastus

25.05.2010 - ST Geronimo - ME - 60-70cm - 2/13
31.05.2010 - Zarda - ME - 90cm - 1/23
19.06.2010 - Poijaat - ME - 100cm - 3/18
20.06.2010 - Poijaat - ME - 100cm - 4/21


Lännenratsastus

13.07.2008 - Kaurisrannan Ratsastajat - WRJ - helppo western horsemanship - 4/100
02.11.2008 - Isilme - WRJ - Freestyle Reining - 3/19
02.11.2008 - Isilme - WRJ - Western Riding - 3/22
09.11.2008 - Avalon Race Horses - WRJ - Western Horsemanship - 4/25
17.11.2008 - Avalon Race Horses - WRJ - Western Horsemanship - 3/27
14.12.2008 - Kisakeskus Zaa - KERJ - Helppoluokka - 5/37
23.12.2008 - Ratsastuskoulu Solina - WRJ - Trail - 5/56
20.12.2008 - Chinook - WRJ - Trail - 4/46
11.01.2009 - Hiftik Ranch - WRJ - Western Horsemanship - 5/40
07.02.2009 - Xastelle - WRJ - Barrel raching - 1/30
02.03.2009 - Rowea - WRJ - Western Riding - 3/29
10.03.2009 - Love Letter Arabians - WRJ - Western Riding - 4/59
05.04.2009 - Kultahuisku - WRJ - Reining - 2/37
05.04.2009 - Kultahuisku - WRJ - Western Pleasure - 2/36
05.04.2009 - Kultahuisku - WRJ - Barrel Racing - 3/38
10.04.2009 - Hämy - WRJ - Versatile Horse - 1/10
02.05.2009 - VF Miniatures - WRJ - Western Horsemanship - 2/57
03.05.2009 - Montana Farm - WRJ - Western Pleasure - 1/11
04.05.2009 - VF Miniatures - WRJ - Barrel Racing - 2/60
06.05.2009 - Lux Stud - WRJ - Western Riding - 1/25
08.05.2009 - VF Miniatures - WRJ - Western Horsemanship - 1/57
26.06.2009 - VF Miniatures - WRJ - Western Riding - 4/33
29.06.2009 - VF Miniatures - WRJ - Freestyle Reining - 4/37
29.06.2009 - Kisatalli Safir - WRJ - Western Horsemanship - 1/34
30.06.2009 - Kisatalli Safir - WRJ - Western Horsemanship - 2/34
01.07.2009 - VF Miniatures - WRJ - Freestyle Reining - 2/37
02.07.2009 - VF Miniatures - WRJ - Trail - 3/35
18.07.2009 - Désordre - WRJ - Versatile Horse - 1/22
13.09.2009 - Kisakeskus EP - WRJ - Trail - 5/57

08.05.2010 - Chestount - WR - Western Pleasure - 3/15
Ikääntyminen

3 vuotta - 31.05.2008
4 vuotta - 18.07.2008
5 vuotta - 04.09.2008
6 vuotta - 22.10.2008
7 vuotta - 09.12.2008
8 vuotta - 26.01.2009
9 vuotta - 15.03.2009
10 vuotta - 02.05.2009
11 vuotta - 19.06.2009
12 vuotta - 06.08.2009
13 vuotta - 23.09.2009
14 vuotta - 10.11.2009
15 vuotta - 28.12.2009
16 vuotta - 14.02.2010
17 vuotta - 03.04.2010
18 vuotta - 21.05.2010
19 vuotta - 08.07.2010
20 vuotta - 25.08.2010
21 vuotta - 12.10.2010
22 vuotta - 29.11.2010
23 vuotta - 16.01.2011
24 vuotta - 05.03.2011
25 vuotta - 22.04.2011
26 vuotta - 09.06.2011
27 vuotta - 27.07.2011
28 vuotta - 13.09.2011
29 vuotta - 31.10.2011
30 vuotta - 18.12.2011
31 vuotta - 04.02.2012
32 vuotta - 23.03.2012
33 vuotta - 10.05.2012
34 vuotta - 15.08.2012

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse