Joshua Blood


Tämä hevonen on kuollut

Virallinen nimi Joshua Blood "Josse" Syntynyt 14.10.2007
Sukupuoli Ori Rotu Welsh Part Bred
Säkäkorkeus 148cm Väri Mustankimo
Kasvattaja SOHO - Zoe Omistaja Kultahuisku - Sonja.P (VRL-06588)
Ex Omistaja Dirtymere - jidan Koulutustaso Vaativa A, 90 cm, 80 cm
Painotus Kouluratsastus (eläkkeellä) Rekisterinumero VH04-023-9627
Saavutukset Tavoitteet
Luonne

Katselet nyt varmasti mielenkiinnolla tarhassa möllöttävää kilpaponin mallista kurakasaa. Kukas muukaan kuin Josse! Mikään ei ole parempaa kuin kunnon kurakylpy mahdollisimman likaisessa lätäkössä tai kevyt pesu puhtaalla vedellä. Josse ehdottomasti rakastaa vettä. Jose onkin varmasti tallin innokkain uimari. Tallissa Josse koettaa olla nokkela, vähän väliä yrittää karata kaurasäkille tai porkkanapussille. Se epäonnistuu yhtä mielellään kuin onnistuu. Kepposet ja kujeilu hoituu koko tallin edestä, siitä Josse pitää tiukasti huolen. Kuitenkin ratsastaessa Josse on hyvin toimiva ja vikkelä poni. On nautinto ratsastaa vaikea koulurata Jossella ja nähdä miten hyvä ratsu käyttäytyy. Mikäli jotain ongelmia ratsastaessa tulee, voi syynä olla lintu jota piti säikähtää tai ratsastajan taitojen puute. Kokonaisuutena Josse on omalaatuinen, kujeileva, äärimmäisen taitava ja rakastettava poniori.

Jossen karsinaan astuttuessasi et voi olla hymyilemättä. Poni ori hörähtää kevyen tervehdyksen ja tunkee turpansa syliisi. Hetken sinua tutkittuaan se jo keksii oven raossa olevan harjapakin. Mitä kaikkea kivaa räplättävää sieltä löytyykään! Otat ensimmäisen harjan ja katselet samalla kuinka ponimus nostelee harjoja pakista. Vahingossa putoava harja kolahtaa maahan ja Josse säpsähtää hämääntyneenä. Veijari selkeästi innostuu äänestä ja pudottelee pakin kaikki harjat levälleen. Josse rakastaa pientä kujeilua ja "toisille nauramista". Kerätessäsi harjoja nimittäin huomaat Jossen "nauravan sinulle, pilke silmäkulmassa. Josse keksii saman tien muuta tekemistä kun lyöt pakin kiinni ja lähdet hakemaan varusteita. Takaisin tullessasi huomaat Jossen karsinan lukoa näpräämässä, ei huolta, ei se sitä auki saa. Josse on myös kerennyt napata riimunarunsa koukusta ja riepotella sen karsinan perimmäiseen nurkkaan. Noutaessasi sen, kerkeää poni ori luikkimaan käytävälle raolleen jääneestä ovesta. Se seistä nököttää keskellä käytävää, sillä ei ole kiire mihinkään. Sen vain piti päästä näyttämään että näinkin voisi tehdä. Josse kävelee kiltisti vierelläsi takaisin karsinaan ja seisoo nätisti paikallaan satuloinnin aikana. Laittaessasi kypärän päähän kerkeää jo Josse kiskomaan toisen jalustimen alas. Se järjestää kokoajan huvia itselleen ja no… hoitajallekkin tekemistä.

Josse tallustelee rauhassa vierelläsi maneesiin. Pientä rasahdusta pitää vähän säpsähtää maneesin ovella, mutta ori seisoo tyynesti paikallaan kun nouset selkään ja mittailet jalustimet. Kevyet avut pitävät ponin uralla ja äärimmäisen kuuliaana. Josse suorittaa parhaansa mukaan ratsastajan jokaisen toiveen, kunhan ratsastajan taidot riittävät selkeisiin ja ytimekkäisiin apuihin. Pian huomaat hymyssä suin kuinka poni on allasi pyörähtänyt peräänantoon. Josse toimii kuin ajatus, huomaat ajattelevasi. Laukassa uppoat mukaviin askeliin ja nautit ponin toimivuudesta täysin siemauksin. Yht'äkkiä Josse tekee pienen sivuhypyn ja jatkaa samaa kuin aikaisemmin. Et löydä mitään mitä poni olisi voinut pelästyä, tulet siihen tulokseen, että se vain kokeilee sinua. Päätät lähteä maastoon kokeilemaan. Josse köpöttelee pitkin ohjin tietä pitkin, silmät puoliummessa. Vasta ratsastajan kasattua ohjat, poni alkaa keskittymään ympäristöönsä ja jää tuijottelemaan muutamia pensaita "kauhuissaan". Hetken maanittelun jälkeen Josse köpöttelee täysin tyynesti pensaan ohi, niin kuin siinä ei ikinä mitään olisi ollutkaan. Nostat ravin, etkä voi edelleenkään uskoa miten miellyttävät voivat ponin askeleet olla. Jossella ei ole mitään kiirettä, se ravaa kaahaamatta, täysin hallinnassa. Takaisin tallille päästyäsi olet haltioissasi. Sinulla on allasi huippuratsu, jolla on rakastettavan veijarimainen luonne. Poni tuuppaisee sinua hellästi kylkeen kun talutat sitä takaisin talliin. Kilpailuissa Josse on tyynen rauhallinen, niin pitkään kun ratsastaja on selässä. Se tuntuu liikkuvan aina vain paremmin ja paremmin tehdäkseen vaikutuksen tuomareihin sekä yleisöön. Kisapaikalla se on muuten levoton ja tarvitsee kokoajan seuraa tai muuten Josse pistää paikat ranttaliksi. Näyttelykehässä tulee tiirailtua enemmän muita hevosia, niihin kaikkiin kun pitäisi päästä tutustumaan.

© Moro.
Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Joachim Daan NLD, KTK-I, KRJ-III, YLA3
wpb, ori, tprn, VH02-023-8892
ii. Barhydt Jasper
wpb, ori, evm

iii. Mulder Dafi
wpb, ori, evm


iie. Kamberly
wB, tamma, evm

ie. Deirdre Daan
wpb, tamma, evm

iei. Nikolas Speed xx
xx, ori, evm


iee. Dion Giselle
wpb, tamma, evm

e. Trijntje NLD, YLA3, KRJ-III
wpb, tamma, prn, VH02-023-8897
ei. Hogarth Aidan
wpb, ori, evm

eii. Konigs Marc
wpb, ori, evm


eie. Llywelyn Gwenda
wB, tamma, evm

ee. Comstock Abigal
wpb, tamma, evm

eei. Barculo Theo
wpb, ori, evm

eee. Comstock Adelheid
wpb, tamma, evm

Linkitettyä sukua 1 polven verran.

Jossen isä Joachim Daan NLD eli Joachim, on tummanpunaruunikko, 148senttinen, welsh part bred ori. Se syntyi 19.1.2007 Stefan Adamsin tallilla, joka sijaitsee alankomaissa. Se on koulutettu kouluratsastuksessa tasolle vaativa B (kansallinen) ja hyppää 70cm rataesteinä, poika painottuu kouluratsastukseen. Se on hyvin menestynyt mm. KRJ :n alaisissa kouluratsastuskilpailuissa (saanut 54 sijoitusta), lisäksi se on saanut 27 sijoitusta porrastetuista KRJ kilpailuista. 28.10.2007, se sai VIR MVA Ch –arvonimen, saatuaan kaksi MVA- ja kaksi IRTOsertiä NJ :n näyttelyistä. 20.1.2008, se kantakirjattiin I-palkinnolla 80pisteellä, lausunnolla 21p. + 23p. + 17p. + 19p, kaunis ylälinja, hyvä runko, raskas etuosa. 1.2.2008, se palkittiin KRJ-III palkinnolla 68pisteellä. 30.6.2008, se sai YLA3 palkinnon, 107 pisteellä. 1.1.2009 se sai myös VHY-III palkinnon 27,5pisteellä. Ori sai seitsemän komeaa ja kaunista jälkeläistä, jotka ovat suurimmaksi osaksi hyvin menestyneitä. rautias Jozef Blood on sen ensimmäinen jälkeläinen, jonka emänä toimi Ganesvoort Heleen NLD. Juniper Blood oli sen toinen jälkeläinen, joka on menestynyt jonkin verran kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa, sen emänä toimi Ganesvoort Heleen NLD. Kimo Joshua Blood, on sen kolmas varsa ja menestynyt erittäin hyvin kouluratsastuksessa, sen emänä toimi Trijntje NLD. Ruunikko Judith Blood, on pojan neljäs jälkeläinen, se on menestynyt kouluratsastuksessa ja sen emänä toimi Trijntje NLD. Rautias Cleopatra, on viides, se on menestynyt kouluratsastuksessa ja hieman myös estekenttienkin puolella, sen emänä oli Katy De Wize. Punarautias Ithel Sheridan on menestynyt valjakkoajossa ja oli orhin kuudes perijä, emänä tälläkertaa oli Recent Erina. Sitten viimeisenä eli seitsemäntenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä tummanruunikko Rousseau Aneira, joka on menestynyt kouluratsastuksessa, tamman emä on Vita's Asterella GBR.

Jaochimin isä (Jossen isän isä) Barhydt Jasper asuu Hollannissa, erääsä kuuluisassa siittolassa. Myös lapset pystyivät hallitsemaan sen ja se oli orin rauhallisen ja vakaan luonteen ansiota. Se kilpaili useissa kouluratsastuskilpailuissa, usean ponikisaajan kanssa, pienistä luokista aina vaativa B:hen asti. Se olikin siittolan historian menestyneimpiä oreja ja se näkyi orin käytössä. Se on nimittäin siitosurallaan jättänyt monen monituista welsh part bred ja ratsuponi varsaa taakseen, joista osa on jo menestynytkin.

Jaochimin emä (Jossen isän emä) Deirdre Daan on samaisen siittolan asukas, kuin Barhydt Jasperkin. Se oli kuitenkin vaikea ratsastaa, toisin kuin Jasper. Käsiteltäessä se on kuitenkin erittäin kiltti. Tamma sai Jasperin tapaan kiertää koulukenttiä. Se kuitenkin siirrettiin pian lähes pelkkään siitoskäyttöön, koska sille ei oikein tahtonut löytyä sopivaa ratsastajaa. Tamma on jo nyt 13-vuotiaana haluttu nimi sukutaulussa, johtuen sen jalosta ulkomuodostaan ja hevospainotteisesta, hieman harvinaisemmasta suvustaan johtuen.

Jossen emä Trijntje NLD eli Triinu, on ruunikko, 145senttimetriä korkea, wels part bred tamma. Se syntyi 12.1.2007, Anke Klerk :sin omistamalla tallilla, Alankomaissa. Kouluratsastus tasoltaan se on vaativa B ja hyppää 70cm esteitä. Tamma on menestynyt hyvin kouluratsastuksessa ja saanut yhteensä 49 sijoitusta. 7.12.2008 se sai YLA3 palkinnon, 105 pisteellä, se sai luokkansa parhaat kisa pisteet. 20.12.2008 neiti sai KRJ-III palkinnon, 76 pisteellä. Muita palkintoja tai arvonimiä se ei ole saanut. Jälkeläisiä tammalla on kaksi. Kimo Joshua Blood, on sen ensimmäinen varsa ja menestynyt erittäin hyvin kouluratsastuksessa, sen isänä toimi Joachim Daan NLD. Ruunikko Judith Blood, on pojan neljäs jälkeläinen, se on menestynyt kouluratsastuksessa ja sen emänä toimi Trijntje NLD.

Triinun isä (Jossen emän isä) Hogarth Aidan on tunnettu näky show-kisoissa, erityisesti menestystä on saatu Led-luokista erinomaisen käytöksen takia. Se on ollut suosittu lasten ja nuorten kouluponi. Holannista tuntuu orista kiinnostuneita tammanomistajia löytyvän aivan valtavasti, kuitenkin orin siitosura on vasta aluillaan. Orin käytös juontaa juurensa hyvin todennäköisesti emän puolelta.

Hogarth Aidan emä (Jossen emän, isän emä) welsh B tamma Llywelyn Gwenda on saanut näyttelykehistä moninkertainen Champion mestari ja saavuttanut urallaan menestystä pienien lasten oppiponina, muutama nykypäivän junnutähtikin on aloittanut kouluratsastajan uransa kyseisellä ponilla.

Triinun emä (Jossen emän emä) Comstocl Abigallin suku ei show-kisoista ole tunnettu, vaan panostus on ollut enemmänkin kilpailusuoritusten ja kantakirjauksen alla. Junioriratsastajan kanssa tamma on voittanut avoimissa luokissa suurten hevosten joukossa kolmekin kertaa alueen kouluratsastusmestaruuden ja on kantakirjattu toisella palkinnolla.

Comstocl Abigallin isä (Jossen emän, emän isä) Barculo Theo taas on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja sitä onkin kehuttu upeaksi. Se on menestynyt myös aikusiratsastajien kanssa, ihan vaativa B -tasollakin.

Comstocl Abigallin emä (Jossen emän, emän emä) Comstock Adelheid on tunnettu hyvää ponimaista rakennetta ja luonnetta periyttäväksi tammaksi. Se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Tamma on kilpaillut helppo A:n -tasoisissa luokissa.
Jälkeläiset

10.10.2008 rp-t.Dirty Desire (e. Lucerne D7)
27.10.2008 wpb-o.Dirty Heroin (e. Mancuso v. Glenross)
20.08.2012 wpb-o.Saskia Rinaldo (e. Racquelle)
22.10.2012 ro-o/t. (e. Death of Hope PB)

Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa.

Kilpailut

Näkyvissä vain sijoitukset.
Sijoituksia KRJ 12, KR 6.

Kouluratsastus

15.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He B, Yelna, 5/51
16.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Malsamo, 5/30
16.10.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, Malsamo, 2/30
17.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He C, VCY, 2/35
22.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Epsygel, 7/88
22.10.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, Epsygel, 9/90
26.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He B, Barrier Showjumpers, 3/17
26.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He C, BelRa, 6/40
27.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He C, BelRa, 2/40
27.10.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, KK Tuplajuju, 1/55
29.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He A (BR), Dirtymere, 1/8
29.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He C, Malsamo, 1/13
30.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Reyan, 3/30
30.10.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, Reyan, 1/30
31.10.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, Vaapukka, 5/40 79.27%
31.10.2008, KRJ-kouluratsastus, He A (BR), Dirtymere, 2/8
05.11.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Royalty Arabians, 6/50
05.11.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, Vaapukka, 2/40 81.737%
09.11.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B, Manetheren, 2/100
09.11.2008, KRJ-kouluratsastus, He B, Kotiniityn Ratsutalli, 7/50
27.11.2008, KRJ-kouluratsastus, He B (BR), Dirtymere, 2/8
27.11.2008, KRJ-kouluratsastus, Va B (BR), Dirtymere, 2/8
28.11.2008, KRJ-kouluratsastus, He B (BR), Dirtymere, 1/8
29.11.2008, KRJ-kouluratsastus, He A (BR), Dirtymere, 1/8
02.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Hypocrites, 4/20
03.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Hypocrites, 1/18
04.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Hypocrites, 3/20
06.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Hypocrites, 2/18
19.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He A, Jefton Ponies, 4/30
20.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He C, Dirtymere, 5/40
20.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He B, Dirtymere, 4/40
22.12.2008, KRJ-kouluratsastus, He B, Jefton Ponies, 2/30
22.04.2009, KRJ-kouluratsastus, He A, Siero, 35/40 P
23.04.2009, KRJ-kouluratsastus, He A, Siero, 3/31 P
24.04.2009, KRJ-kouluratsastus, He A, Siero, 14/33 P
Päiväkirja

12.11.2008, yksityis valmennus.
Harjoituksena lähestyminen suoraan ja vinosti. "Remi oli hieman vaisu alkutunnista, se täytyy laittaa töihin heti eikä sitten kun sitä huvittaa. Remi koitti oikoa paljon ja kulki pää ylhäällä jännittyneenä kokoajan. Sinun olisi saatava Remi rentoutumaan ja silti kulkemaan reippaasti. Remin suorat lähestymiset olivat hyviä, mutta vinosti tullessa täytyy vauhtiin ja tahtiin kiinnittää enemmän huomiota."

15.04.2008, Essi.M, yksityis valmennus.
Koko valmennus sujui hienosti alusta asti, Jose oli kuulolla ja kulki kauniisti muodossa. Askeleetkin vaikuttivat oikein hienoilta, joten kouluradoilla sen menestys on taattu. Orin kokemuksen huomasi, sillä se oli kuuliainen eikä hätkähtänyt, vaikka tuuli ujelsi ja sade ropisi maneesin peltikattoon. Jose kuitenkin alkoi hengästyä, joten otimme taukoja melko usein. Voltit, käännökset ja kiemuraurat onnistuivat kaikissa askellajeissa, ja sait olla ylpeä ponistasi. Etuosakäännökset eivät tuottaneet ongelmia, kuten eivät myöskään taivutukset. Pohkeenväistöistä Jose ei pitänyt, vaan pyöritti häntäänsä ja pureksi kuolaimia. Ehkä tämä oli vain huono päivä, sillä laukkatyöskentelykin meni lopputunnista hiukan pentin alle, kun ori "säikähti" ja lähti käsistä. Tämän jälkeen ori temppuili ja testaili sinua, mutta sait sen kuitenkin toimimaan jälleen, vaikkakin pidemmän kaavan kautta.

09.04.2010
Tänään Josse siirtyy eläkkeelle, eli kilpakentillä ei Jossea enää tulla juurikaan näkemään. Yleislaatuarvosteluun olisi tarkoitus yrittää vielä päästä, mikäli VRL palaa ajoissa.
Ikääntyminen

3 vuotta - 06.03.2008
4 vuotta - 23.04.2008
5 vuotta - 10.06.2008
6 vuotta - 28.07.2008
7 vuotta - 14.09.2008
8 vuotta - 01.11.2008
9 vuotta - 19.12.2008
10 vuotta - 05.02.2009
11 vuotta - 25.03.2009
12 vuotta - 12.05.2009
13 vuotta - 29.06.2009
14 vuotta - 16.08.2009
15 vuotta - 03.10.2009
16 vuotta - 20.11.2009
17 vuotta - 07.01.2010
18 vuotta - 24.09.2010
19 vuotta - 13.12.2010
20 vuotta - 31.05.2011
21 vuotta - 18.09.2011
22 vuotta - 04.12.2011
23 vuotta - 22.05.2012
24 vuotta - 09.09.2012
25 vuotta - 26.12.2012
26 vuotta - 15.04.2013

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse