Etusivu      Hevoset      Esittely      Kasvatus      Toiminta      Muuta      Yhteys

  Light Memory


Lennät nyt tuulen lailla,
halki ajan ja ajattomuuden.
Ilman tuskaa,
tai huolia.

Olet vapaa lähtemään.
Voit tulla, mennä
ja lähteä milloin vain haluat.

Suo aina tulen kaipaamaan.
Iloiset hetkemme muistamaan.
Huonot jätän narikkaan.

Ei tallipihamme ole sama ilman sinua.
On aika jättää jäähyväiset.
Antaa historian painautua teksteiksi.
Päästää uusi tuuli vapaaksi.

Suo kaipaamaan jään.
Mutta en ole surullinen.
Sillä tiedän, että pääsit jonnekin,
jonnekin parempaan paikkaan.

Ikuisesti kaivaten ja muistoa kunnioittaen
Kultahuiskun väki.


Nyt ei oikein runosuoni kukoista.
Memi on minun ja Kultahuiskun ensimmäisiä hevosia. Yksi rakkaimmista tammoista siltä ajalta.
Ikää tammalla kuitenkin on jo kiitettävät 25.5, joten nyt on ihan sopiva aika. Ja niin sukupolvi vaihtuu ja on aika päästää nuoremmat remmiin ja päästää vanhimmat ikuiseen lepoon.
Jäähyväiset on nyt tammalle jätetty 10.4.2010.

Photobucket
Kuvasta kiitokset Stutteri Stjerne. Kuvassa oikeasti, shetlanninponi tamma, Bonzett.

Virallinen nimi Light Memory "Memi"
Syntymäaika 21.12.2006
Sukupuoli Tamma
Rotu Shetlanninponi
Väri Ruunikko
Säkä 100cm

Kasvattaja L'amour aux Chevaux
EX Omistaja Chu
Omistaja Sonja.P // Kultahuisku

Koulutus Re:60cm Me:50cm Ko:He A
Painotus Eläkkeellä (kouluratsastus)

Rekisteri numero VH-25490
Saavutukset JS
Tavoitteet KRJ-laatuarvostelu palkinto

Luonne

Memi on kiltti, reipas ja välillä säikky. Ratsastaessa ei tarvitse kuin pieniä apuja, sillä se voi säikkyä yllättäviä raipan iskuja tai ohjista vetämistä. Traileriin lastaus on vaivatonta, mutta saattaa tulla yksinäiseksi ajomatkan ajan jos ei ole lajitoveria matkalla myös. Silloin se voi kuluttaa yksinäistä aikaansa nakerrellen trailerissa jotain esim. seinää tai muuta lähistöllä lojuvaa esinettä. Uusi hoitaja ei harmistuta Memiä. Polle mielellään tutustuu eri ihmisiin ja koittaa hamuta ystävyyden kunniaksi namupaloja. Kilpailuissa aina Memi näyttää kauhean säikyn näköiseltä ja hieman hermostuneelta, mutta kun sen vuoro tulee radalla säikkyys on lähtenyt ellei jotain yllättävää radalla hermostuta sitä.
Laitumella ja tarhassa se on ystävällinen muille polleille, eikä usein piehtaroi itseään sottaiseksi. Jos joskus joku muu polle tulee sen luo niin se tervehtii nyökkäämällä ja hörähtää iloisesti.

Hoidon aikana Memi seisoo kiltisti karsinassa ja katselee uteliaasti hoitajaa mitä se hääräilee ympärillä. Kavioita putsatessa se ei meinaa suostua nostamaan kaviota. Kuitenkaan ei saa kavioita nostellessa saa luovuttaa tai polle tajuaa, että se on pomo.
Satulan laitto ja kiristys ei tuota ongelmaa. Joskus jos satulahuopa on jäänyt ryttyyn jostain se voi alkaa päätään hankaamaan satulan suuntaan ja koittaa itse tehdä asialle jotain. Kuolaimet ottaa helposti suuhunsa, mutta jos niitä ei ole pesty tamma saattaa hieman katsoa paheksuvasti ja hieman aikaan totuttelee kuolainten epämiellyttävään makuun koittamalla yökkäillä kuolainta suusta pois. Taluttaminen on Memin kanssa mukavaa, kun kävely on reipasta eikä löntystelyä.
Se säikkyy välillä jos riuhtaisee esim. karsinanoven auki. Sen vuoksi hoitajan pitää olla kokenut ja rauhallinen pystyäkseen hoitamaan Memiä.

Ratsastaminen Memillä on ihanaa Askeleet on aina reipasta menoa, mutta on Memilläkin joskus syyssateellakin välillä oikkuja jolloin ei meinaa millään jaksa totella, mutta tällaissia oikkuja on hyvin harvoin.
Esteet saattaa joskus hieman pelottaa jos yllättäen tulee odottamatta kauhean korkea kokoonsa nähden tai joku oudon näköinen sen mielestä. Kerrattua vähän aikaa yllättäviä esteitä nekin alkaa sujumaan. Kouluratsastus on sen painotus, sillä siinä se on kehittynyt hyvin. Ymmärtää pienet avut selkeästi ja on nopea oppimaan. Valjakkoajo on sille mukavaa vaihtelua eikä ihminen ole painolastina selässä. Se pitää myös paljon, kun saa vetää ja se myös jaksaa vetää. Eikä rynni minne sattuun. Maastossa se kulkee mielellään jonossa muiden kanssa, kun tuntee ettei ole yksin. Kuitenkaan se ei pelkää yksinään menoa maastossa ratsastajan kanssa.

Sukutaulu

Memin isä Herwand eli Hessu, oli rautias, 98cm korkea, shetlanninponi ori. Se syntyi 2.10.2005 ja kuoli 29.9.2007. Paljon menestystä ori ei saanut, eikä kyllä montaa varsaakaan, vain kolme, joista yksi on kadonnut.

Hessun isä (Memin isän isä) Gettin Married eli Gemer, oli 100cm korkuinen, rautias, shetlanninponi ori. Siitä ei juuri tuon enempää ole tietoja selvillä, sillä poika oli kadonnut, jo ennen Memin syntymää

Gemerin isä (Memin isän, isän isä) Greetings eli Gram, oli tietojen mukaan rautias ja eli Ruotsissa, enempää siitä ei sitten tiedetäkkään, orin katoamisen johdosta.

Gemeri emä (Memin isän, isän emä) I Have Married eli Ihama, ei ilmeisesti koskaan kisannut. Se oli 101cm korkea, rautias tamma, josta ei ole paljon tietoa jäljellä. Myös tämä neiti on Hessun suvusta kadonnut.

Hessun emä (Memin isän emä) Aerial, oli rautias, 95senttinen shetlanninponi tamma. Se syntyi ilmeisesti Saksassa, mutta ei tietojen mukaan kisannut. Tamma katosi harmillisesti jo enen Memin ostoa Kultahuiskuun.

Aerialin isä (Memin isän, emän isä) Pienipippuripuu eli Pippuri, on tummanrautias, shetlanninponi ori, joka syntyi Ruotsissa 30.7.2004, tallilla nimeltä Redshetlands ja sen kasvattaja oli Mayer niminen mies. Menestystä sillä ei juurikaan ollut, muutamissa kisoissa se kävi ja sijoittui myös parikertaa, mutta ei ihmeempää sitten onnistunut. Ori kuoli 2.12.2005, 17-vuotiaana ja jätti viisi suloista ja komeaa varrsaa.

Aerialin emä (Memin isän, emän emä) Tosityttö eli Tosikko, oli rautias, 102senttinen, shetlanninponi tamma. Sen varhaisemmista elämänvaiheista ei ole juurikaan tietoa, mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan koskaan kisannut.

Memin emä Tiny Flash, oli rautias, 95cm korkuinen, shetlanninponi tamma. Se syntyi 6.8.2006, mutta muut tiedot syntymäpaikasta ovat kadonneet. Se sai muutamia sijoituksia KRJ :n ja ERJ :n alaisissa kilpailuissa, mutta ei sen ihmeempää menestystä. Jälkeläisiä sillä ei tietojen mukaan ole kuin yksi.

Tiny Flashin isä (Memin emän isä) Pallosalama eli Plasma, oli rautias, 97senttinen, shetlanninponi ori. Se syntyi 12.7.2005 ja sen kasvatti Lilly K. Menestystä se ei oikein saanut. Jälkeläisiä sillä on 17, joissa riittää tutkittavaa. Menestyneimpiä ovat Dypal, Stabiifana, MT Loveball ja Blue Time's Ebone Lightning (rittäin menestynyt).

Plasman isä (Memin emän, isän isä) Tiger eli Tiga, oli rautias, 95senttinen, shetlanninponi ori. Se syntyi Salomon nimisellä tallilla ja sen jälkeen joutui kiertomatkalle, asuen kolmella eri tallilla, ennen päätymistään OneLife nimiselle tallille. menestystä se ei elämänsä aikana saanut, mutta viisi jälkeläistä se onnistui kuitenkin, siitä huolimatta tavoittamaan, niistä ei kuitenkaan sen enempää.

Plasman emä (Memin emän, isän emä) Esmeraldo eli Essi, oli kimo, 103senttinen, shtelanninponi tamma. Se syntyi 4.5.2004 Candy Cake's Stable nimisellä tallilla ja päätyi lopulta Sleepin omistukseen, sitä ennen se asui muutamalla muullakin tallilla. Siltä ei kuitenkaan ole jätetty mitään kisatuloksia, joten sen menestyksestä ei tiedetä, se on kuitenkin kilpaillut kouluratsastuksessa tasolla helppo b ja esteratsastuksessa 50cm luokissa. Jälkeläisiä tamma on saanut viisi, näistä kolme on kadonnut ja loput kaksi ovat nimeltään Tiger ja DiAngelo.

Tiny Flashin emä (Memin emän emä) Mini’s Love eli Mini, on rautias, 89senttinen, shetlanninponi tamma. Se syntyi 19.2.2006, mutta tarkempia tietoja siitä missä se syntyi ei ole. menestystä siltä löytyy vain muutaman sijoituksen verran, mutta jälkeläisiä sen sijaan kuusi. Menestyneimmät ovat Deja Vu HV ja Love Zone.

Minin isä (Memin emän, emän isä) Prise on tiny Flasin ainoa kadonnut sukulainen toiseen polveen asti. Prise oli kuitenkin kimo, 103senttinen shetlanninponi ori. Se ei ilmeisesti koskaan kilpaillut.

Minin emä (Memin emän, emän emä) Minimize eli Misu, oli rautias, 98cm korkea, shetlanninponi tamma. Se syntyi 19.12.2005, tallilla niemltä Stutteri Become, eli se syntyi ilmeisesti Ruotsissa. Kilpailuissa se ei tietojen mukaan ole käynyt, mutta jälkeläiisä löytyy kyllä kaksi. Toinen on Mini ja toisen nimestä ei ole tietoa.

i. Herwand
Shtelanninponi Ori
Rautias VH-14859
ii. Gettin Married
Shetlanninponi Ori
Rautias Kadonnut
iii. Greetings
Shetlanninponi ori
Rautias Kadonnut
iie. I Have Married
Shetlanninponi Tamma
Rautias Kadonnut
ie. Aerial
Shetlanninponi tamma
Rautias Kadonnut
iei. Pienipippuripuu
Shetlanninponi Ori
Tummanrautias VH-
iee. Tosityttö
Shetlanninponi Tamma
Rautias Kadonnut
e. Tiny Flas
Shetlanninponi Tamma
Rautias VH-16544
ei. Pallosalama
Shetlanninponi Ori
Rautias VH-09832
eii. Tiger
Shetlanninponi Ori
Rautias VH-
eie. Esmeraldo
Shetlanninponi Tamma
Kimo VH-
ee. Mini`s Love
Shetlanninponi Tamma
rautias VH-11730
eei. Prise
Shetlanninponi Ori
Kimo Kadonnut
eee. Minimize
Shetlanninponi Tamma
Rautias VH-


Jälkeläiset

31.3.2008 she-t.Goldenberry KH (i. Dream Cloudy)
13.8.2008 she-t.Saphire KH (i. Super´s Joker Poker)
23.4.2009 she-t.Memi Adalmiina KH (i. Ch Aldous KH)
10.8.2009 she-t.Bernadette KH (i. Super's Joker Poker)

Memin ensimmäinen jälkeläinen, 101senttinen, kirjava, shetlanninponi tamma, nimeltään Goldberry KH, syntyi 31.3.2008. Se myytiin aluksi arabialaisia täysiverisiä kasvattavalle tallille, nimeltä Interdium ”maskotiksi”, tämän jälkeen Interdium lopetti ja talli omistaja Ka, myi arabinsa ja perusti uuden tallin. Shetlanninponeja kasvattavan, jonka nimi on nyt siis Swif Shetlands ja Berry muutti sinne. Menestystä sillä ei oikein vielä ole, sillä Kata käyttää tallillaan reaaliaikaista ikääntymistä ja tamma on siis vasta yksivuotias. Kahdet näyttelyt se on nähnyt, mutta aika huonolla menestyksellä, no ehkäpä ne menestyksen portit vielä myöhemmin aukeavat. Isänä toimi Cream Cloudy, joka katosi harmillisesti vielä ennen Berryn syntymää.

Saphire KH, niminen kirjava, 109senttinen, shetlanninponi tamma, oli Memin toinen jälkeläinen. Varsa syntyi 13.8.2008, mutta ei ole vielä menestynyt millään muotoa. Saphire myytiin La Mure nimiselle virtuaalitallille, jonka omistaa Sanni S, sen enempää se ei ole saanut maata kiertää. Isänä toimi, menestyksekäs kouluratsu, Super´s Joker Poker.

Tamman kolmas jälkeläinen, Memi Adalmiina KH, niminen 100cm korkea, Shetlanninponi tamma, syntyi 23.4.2009. Menestystä se ei vielä ole saanut, iästä johtuen, mutta tulevaisuudessa saa varmasti sijoituksia. Isänä toimi Ch arvonimenkin saanut, Kultahuiskun kasvatti itsekin ja myös esteratsastuksessa menestynyt, Aldous KH.

Kilpailukalenteri

Näkyvissä vain sijoitukset
Sijoituksia KRJ 19, VVJ 7.


Näyttelyt
1.2.-09 // Lisan ponitalli // NJ // Shetlanninponit (orit & tammat) // 8/12 JS

Kouluratsastus (Statiika: 2-2-6-4-3-1-0-1, ranking: 269p (vuosien yhteen laskettu)
23.10.-08 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 1/24
21.10.-08 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 3/24
19.10.-08 // Sun Step // KRJ // Helppo B // 6/37
21.10.-08 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 3/24
12.2.-09 // Arwyn // KRJ // Helppo C // 4/52
2.2.-09 // Viehettävä // KRJ // Helppo B // 2/100
1.3.-09 // Rajaton // KRJ // Helppo C // 4/50
2.3.-09 // Evergrey // KRJ // Helppo C:2 // 4/50
26.2.-09 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 5/30
6.3.-09 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 3/30
9.3.-09 // Piipari // KRJ // Helppo C // 8/67
8.3.-09 // SOHO // KRJ // Helppo C // 5/45
1.5.-09 // Meridian // KRJ // Helppo C // 1/11
1.5.-09 // Meridian // KRJ // Helppo B // 5/25
8.5.-09 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 3/12
11.5.-09 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 2/12
14.5.-09 // Mistake // KRJ // Helppo C // 4/50
14.5.-09 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 3/12
15.5.-09 // Mörkövaara // KRJ // Helppo C // 3/12
03.04.2009 // Kultahuisku // KRJ // KN Special // 5/71

Valjakkoajo (Statiika: 3-1-2-1, ranking: 70p (vuosien yhteen laskettu)
11.5.-08 // Heijastus // VVJ // Vaativa yhdistetty, avoin poneille// 2/22
15.6.-08 // Yountville // VVJ // Noviisi yhdistetty poneille // 3/20
18.6.-08 // Katvusto // VVJ // Noviisi yhdistetty poneille // 1/7
28.6.-08 // Immortelle Park // VVJ // Noviisi yhdistetty po. // 1/39
24.10.-08 // Jewel Pony Riders // VVJ // Noviisi yhdistetty ponit // 4/88
3.11.-08 // Belvine // VVJ // Noviisi yhdistetty ponit // 1/44
1.11.-08 // Vinlan // VVJ // Noviisi yhdistetty ponit // 3/36

Päiväkirja

9.4.-09. Valmentaja Donna, Talli Kultahjuisku, yksityisvalmennus.
Memillä kesti jonkin aikaa totutella ennalta tuntemattomaan maneesiin ja ehkä hieman uuteen valmentajaankin. Vasta kunnon taluttelun ja tallustelun jälkeen päästiin lämmittelemään uralle oikein kunnolla. Ravi nousi kauniisti vaikka olikin pomppuisaa menoa, ja volteissa taivuttiin mukavasti kumpaankin suuntaan. Varsinainen harjoittelu aloitettiin pysähdyksillä ja peruutuksilla. Ne sujuivat hyvin ja Memi pysyi hyvin kuulolla vaikka välillä turhaan hidastelikin. Pohkeenväistössä jouduin hieman antamaan ohjeita Sonjalle jotta kummallakin olisi mukavaa ja meno näyttäisi hyvältä, ja se auttoi. Siirtymisissä ratsukko oli jo ennalta treenannut selvästi ja osasi kyllä. Memikin lämpeni siirtymisistä harjoitusravista keskilaukkaan ja toisin päin. Ympyrällä lähdettiin harjoittelemaan myös takaosakäännöstä. Se paljastikin hieman ongelmia. Ohjeistin Sonjaa käyttämään johtavaa sisäohjaa avukseen samalla kun hän itse katsoo hevosen taakse olkapäänsä yli. Ensin Memi myös astui takakautta ristiin, mikä ei tietenkään ole sallittavaa, joten otimme hieman lisää tilaa. Kehitystä kaikin puolin toivottavasti tapahtui, ja toivon että ohjeeni jotain auttoivat ja niitä muisteltaisiin sitten kotitreeneissä.

6.7.2009
Light Memory siirrettiin hyvin ansaitulle eläkkeelle.
Se siis jättää nyt kisakentät ja siirtyy pääpiirteittäin jalostukseen, mutta YLA tilaisuudessa ainkin yritetään vielä käydä.

Ikääntyminen

3 vuotta - 14.05.2007
4 vuotta - 01.07.2007
5 vuotta - 18.08.2007
6 vuotta - 05.10.2007
7 vuotta - 22.11.2007
8 vuotta - 09.01.2008
9 vuotta - 26.02.2008
10 vuotta - 14.04.2008
11 vuotta - 01.06.2008
12 vuotta - 19.07.2008
13 vuotta - 05.09.2008
14 vuotta - 23.10.2008
15 vuotta - 10.12.2008
16 vuotta - 27.01.2009
17 vuotta - 16.03.2009
18 vuotta - 03.05.2009
19 vuotta - 20.06.2009
20 vuotta - 07.08.2009
21 vuotta - 24.09.2009
    

Ulkoasu © hhaidh
Ulkoasun kuva © Hippola/ Emilia Fager
VIRTUAALIHEVONEN // A SIM-GAME HORSE.